Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κορωνοϊός - Μ. Πατεράκης: Οι αιφνίδιοι θάνατοι συνδέονται με την νόσηση, όχι με τα εμβόλια

Image
επείγοντα
 clock 14:21 | 24/10/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι αιφνίδιοι θάνατοι απασχολούν την ιατρική κοινότητα καθώς υπάρχουν πολλές διεθνείς μελέτες που τους συνδέουν με την νόσηση απο κορωνοϊό , όχι όμως με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Ο γενικός γιατρός και μέλος του ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Πατεράκης τονίζει ότι σύμφωνα με τις έρευνες ο κίνδυνος για εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων αυξάνεται κατά 72% έως και 12 μήνες, μετά την αρχική λοίμωξη.

«Δηλαδή αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης εμφραγμάτων, μυοκαρδίτιδας, αρρυθμιών, εγκεφαλικών, αιφνιδίων θανάτων. Αυτά τα περιστατικά μπορεί να αφορούν μικροθρομβωτικά επεισόδια, φλεγμονή του ενδοθηλίου, ή απλά απορρύθμιση του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Γι αυτό άλλωστε σε νεκροψίες ασθενών που απεβίωσαν συχνά είναι αδύνατο να βρεθεί η αιτία θανάτου.»

«Οι μελέτες αυτές αναφέρονται στην περίοδο της πανδημίας πριν την εμφάνιση και χορήγηση των εμβολίων»,όπως επισημαίνει ο γιατρός, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν μελέτες που συνδέουν τα εμβόλια με τους αιφνίδιους θανάτους».

Υπάρχουν και άλλες επιπλοκές που βλέπουν οι γιατροί στους ασθενείς τους στο Ηράκλειο, όπως η κόπωση, η πτώση μαλλιών, οι δερματοπάθειες, η επιδείνωση αλλεργιών, κατάθλιψη, ψυχική νόσος, πάρεση στομάχου.

Image
μανώλης πατεράκης

(Ο Γενικός Γιατρός Μανώλης Πατεράκης)

Το σημαντικότερο είναι να μην κολλήσει κάποιος κι αν νοσήσει, να επισκεφθεί άμεσα τον γιατρό του στην περίπτωση που εμφανίσει οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει θεραπεία και μπορεί να αποφευχθεί μια πιθανή πολύ άσχημη εξέλιξη της νόσου» λέει ο γενικός γιατρός.

«Πολλές φορές είναι δύσκολο και για μας που ασχολούμαστε με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας η παρακολούθηση κάθε ασθενή με κορωνοιό. Διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε γύρω στα 200 διαφορετικα συμπτώματα και επιπλοκές, που πολύ εύκολα μπορούν να αποπροσανατολίσουν ή να συγκαλύψουν είτε μια επιπλοκή της νόσου, είτε μια άλλη νόσο», τονίζει. 

Ο κ.Πατεράκης λέει ότι πρέπει να κάνουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο που είναι τώρα στην διάθεσή μας καλύπτοντας και την παραλλαγή όμικρον .

«Τα μέτρα ατομικής προστασίας εξακολουθούν να είναι νούμερο ένα στην πρόληψη,όπως οι αποστάσεις, οι μάσκες, η αποφυγή κλειστών χώρων, ή χώρων με μεγάλο συνωστισμό, η υγιεινή των χεριών.Αυτά τα μέτρα εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο ρόλο για την προστασία μας», καταλήγει ο γενικός γιατρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - καυστικό υγρό: Διπλό χειρουργείο για τον 36χρονο - Ένταλμα σύλληψης για την 38χρονη

Κρήτη: Δεν άντεξε ο γιατρός μετά την παράσυρση ...

Κρήτη: Ιστορικό ρεκόρ στην τιμή του ελαιολάδου!

 

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis