Κρήτη

Καταδίωξη και πυροβολισμοί σε χωριό του Ηρακλείου

καραμπίνα

Περιπετειώδης καταδίωξη λαθροκυνηγών χθες βράδυ μεταξύ Γαλιάς και Ζαρού κατά τη διάρκεια περιπολίας μελών του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Μοιρών. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δράστες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στον αέρα για εκφοβισμό όμως τελικά κατάφεραν να ξεφύγουν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Εχθές 21 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 22.30 μ.μ.σε περιπολία του Συλλόγου μας στην Περιοχή μεταξύ της Γαλιας - Ζαρου του Δήμου Φαίστου διενεργείτο παράνομη θήρα με χρήση προβολέα και οχήματος. 
Οι δράστες έγιναν Αντιληπτοί από τον Ιδιωτικό Θηροφυλακα και τα Μελη του Συλλόγου. Σε κάποιο σημείο προσπάθησαν να εγκλωβίσουν το όχημα που Λαθροκυνηγουσε. Έγινε καταδίωξη και οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό στην διάρκεια αυτή ο Ιδιωτικός Θηροφυλακας αντιλήφθηκε ότι από το όχημα πετάχτηκαν αντικείμενα.

Συνεχίστηκε η καταδίωξη αλλά κατάφεραν και διέφυγαν. Έπειτα επέστρεψαν στο σημείο όπου πετάχτηκαν τα αντικείμενα και εκεί εντοπίστηκε ένα τσουβάλι το οποίο μέσα περιείχε δύο Λαγούς και ένα Προβολέα. Στην συνέχεια μετεβησαν στο Α.Τ. Φαιστού όπου παραδόθηκαν τα Θηράματα και ο Προβολέας και συντάχθηκε δικογραφία.

Κρήτη

Χανιά

Νέα πτέρυγα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων

Νέα πτέρυγα στην ΠΥ Χανίων

Η νέα πτέρυγα στο κτίριο της Π.Υ. Χανίων στην οδό Καραϊσκάκη που μέχρι πρότινος ήταν κοιτώνες, εγκαινιάστηκε το πρωί της Τρίτης. Η πτέρυγα έγινε με την συνδρομή και χρηματοδότηση χανιώτικων επιχειρήσεων, που επιβράβευσαν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Νίκος Λαγουδάκης Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχοι του Νομού, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτικών αρχών και φορέων και αρκετοί πολίτες. 

Ο Νίκος Λαγουδάκης με τον Δημσοσθένη Μπουντουράκη, by gpapadakis

Μετά τον αγιασμό πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ παράλληλα απονεμήθηκαν και έπαινοι στο προσωπικό, σε φορείς, αλλά και σε όσους έχουν συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Όπως  τόνισε ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Χανίων Πύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης η προσπάθεια αυτή για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε πάνω από 2 χρόνια: «Όλα αυτά τα ανέλαβαν επιχειρήσεις των Χανίων τους οποίους ευχαριστώ και δημόσια. Αυτό που αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι βγήκε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, το οποίο αφενός ο κάθε υπάλληλος θα μπορεί να κάνει σε καλύτερες συνθήκες τη δουλειά του και αφετέρου ο συμπολίτης μας θα μπορεί να εξυπηρετείται όσο καλύτερα μπορεί. Μιλάμε πλέον για μια οργανωμένη δουλειά».

 

 

Πηγή: parakritika.gr