Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας "Φίλιππος" που το τελευταίο 24ωρο έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή του στην Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες και την έντονη χιονόπτωση ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.
Χιονοπτώσεις καταγράφονται σε αρκετές περιοχές του νησιού ενώ τη νύχτα η θερμοκρασία έπεσε αισθητά.

(Έντονη χιονόπτωση στην Αγία Βαρβάρα)

(Χιόνια στο Γεράκι)

(Χιόνια στη Βιάννο)
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου και σήμερα τα σχολεία στον Δήμο θα παραμείνουν κλειστά λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Στο Οροπέδιο Λασιθίου το χιόνι, σύμφωνα με τον δήμαρχο ξεπερνάει τα 25 εκατοστά μέσα στα χωριά, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν το πρωί στο χωριό Άγιος Γεώργιος, όπου διακόπηκε η παροχή ρεύματος.
Στους μείον τρεις βαθμούς η θερμοκρασία στο Οροπέδιο
Είναι χαρακτηριστικό ότι το θερμόμετρο έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπως ανάρτησε ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.
Στα λευκά και τα Ανώγεια
Την ίδια ώρα, λευκό τοπίο είναι και τα Ανώγεια με το χιόνι να έχει σκεπάσει τα πάντα ενώ λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και της χιονόπτωσης που κατά διαστήματα είναι έντονη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα.
Να σημειωθεί ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα και στους Δήμους Μυλοποτάμου και Σφακίων.
Κλειστά σχολεία και στην ΠΕ Ηρακλείου
Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα (λόγω παγετού, χιονόπτωσης και ψύχους) και στην Δημοτική Ενότητα Κόφινα (λόγω παγετού που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη την πρόσβαση των εκπαιδευτικών), θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου.
Τα σχολεία της Δ.Ε. Γόρτυνας θα λειτουργήσουν κανονικά.
Διαβάστε επίσης:
Δήμος Βιάννου: Έκοψε στα δύο ο δρόμος - Φόβοι ότι θα χειροτερέψει λόγω κακοκαιρίας (φωτο)
Ηράκλειο: Τραγωδία με άστεγο που βρέθηκε νεκρός
Κρήτη: Δεκάδες λαγοκέφαλοι σε μία ψαριά! (φωτογραφίες)
Βενζίνη: Φόβοι για 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας