Κρήτη

Κακοκαιρία: 4400 κεραυνοί, υδροστρόβιλοι στο Αιγαίο και μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη

Στιγμιότυπο με κεραυνούς στο Ηράκλειο - Φωτογραφία Δημήτρης Κατεβαϊνης

Περισσότερους από 4.400 κεραυνούς έχει καταγράψει έως τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS, ενώ σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου σχηματίστηκαν υδροστρόβιλοι, όπως στη Νάξο, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη.

Στο χάρτη που ακολουθεί, με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται τα σημεία όπου ανιχνεύθηκαν οι καταιγίδες, ενώ επισημαίνονται και οι περιοχές εκδήλωσης υδροστροβίλων.

Τα στοιχεία με τους κεραυνούς!
Τα στοιχεία με τους κεραυνούς!

Παράλληλα, μεγάλα ύψη βροχής, όπως αναμενόταν, καταγράφονται σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Κρήτη, τα 8 μεγαλύτερα εκ των οποίων παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Τα στοιχεία για τα ύψη βροχής.
Τα στοιχεία για τα ύψη βροχής.

Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτική Προστασία Δήμου Ηρακλείου: Σε ετοιμότητα ενόψει της νέας κακοκαιρίας

πολιτικη προστασια ανακοινωση

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. αναφορικά με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών από σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου μέχρι και αύριο, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, για συνδρομή και βοήθεια σε
περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλημμύρες στο Ηράκλειο: Μελέτη θα εντοπίσει τις αστοχίες