Παρά τον άστατο καιρό πολλοί είναι οι Ηρακλείωτες που επισκέπτονται αυτή την ώρα τα καταστήματα στο κέντρο του Ηρακλείου που στην πλειονότητά τους έχουν ανοίξει καθώς και τα πολυκαταστήματα. Το γεγονός κατέγραψε ο φακός του ekriti.gr αποτυπώνοντας την εικόνα στο λεγόμενο σταυρό της πόλης. Ο κόσμος εκμεταλλευόμενος την Κυριακάτικη αργία κατέβηκε στην αγορά με την κίνηση ειδικά μετά τις 12 το μεσημέρι να έχει αυξηθεί κατακόρυφα ενώ και οι καφετέριες σφίζουν από θαμώνες.
Λεωφόρος Καλοκαιρινού
Μειντάνι-οδός 1821
Πλατεία Ελευθερίας
Αρχή της Αβέρωφ
Ωστόσο και σήμερα συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις ενώ από τις 12 ολοκληρώθηκε και η διαμαρτυρία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΠΑΜΕ στα Λιοντάρια. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποιεί εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου . Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική. Να τονιστεί ότι και σε Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία ανάλογη ήταν η εικόνα που διαμορφώθηκε.
Διαμαρτυρία στα Λιοντάρια
Με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρητη ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Δημόκριτος Σαλούστρος επεσήμανε ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση είναι ικανοποιητική ενώ ήδη μέλη της Ένωσης βρίσκονται έξω από πολυκαταστήματα καλώντας τους εργαζόμενους να μη δουλέψουν. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι υπάρχει οργή στους εργαζόμενους καθώς δέχονται πιέσεις και απειλούνται με απολύσεις σε περίπτωση που δεν δουλέψουν .
Στο μεταξύ με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης ανέφερε ότι είναι στη διακριτική ευκαίρια του κάθε εμπόρου να ανοίξει το κατάστημά του ή όχι. Ωστόσο άφησε αιχμές για τη στάση της ΟΕΣΚ επισημαίνοντας ‘ότι δεν τον εκφράζουν οι απόψεις της καθώς για τις αποφάσεις που βγάζει δεν ρωτούνται ποτέ οι έμποροι της Ανατολικής Κρήτης.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΣΚ Γιώργο Πολιουδάκη, όσοι καταναλωτές θέλουν να εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις έχουν μπροστά τους ένα μήνα για να το κάνουν και δεν χρειάζονται μια επιπλέον Κυριακή.
Λευτέρης Βαρδάκης-Ελένη Στάθογλου