Τα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου «ζωντάνεψαν» σήμερα με τον πρώτο γύρο του Parkrun Heraklion, μιας νέας μηνιαίας δρομικής δράσης που συνδυάζει άθληση, ιστορία και κοινωνική συνάντηση.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί από τον προμαχώνα της Πύλης Ιησού, με δρομείς κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης να ακολουθούν την 5χλμ διαδρομή μέχρι τον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα, περνώντας μέσα από σημεία της τάφρου και απολαμβάνοντας μοναδική θέα και επαφή με το πιο εμβληματικό μνημείο της πόλης.
(Πρόκειται για το πρώτο δρομικό γεγονός της πόλης που εντάσσεται στο διεθνές δίκτυο των Parkrun)
Το Parkrun Heraklion αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Δήμου να εντάξει τα Ενετικά Τείχη στην καθημερινότητα των πολιτών και να τα μετατρέψει σε χώρο άθλησης και κοινωνικής συνάντησης.
(Ζωντάνεψαν τα Ενετικά Τείχη)
Πρόκειται για το πρώτο δρομικό γεγονός της πόλης που εντάσσεται στο διεθνές δίκτυο των Parkrun, προσφέροντας δωρεάν συμμετοχή σε όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου. Η δράση θα συνεχίζεται σε μηνιαία βάση, καθιερώνοντας ένα νέο θεσμό που συνδυάζει τον πολιτισμό με τον αθλητισμό και μετατρέπει τα ιστορικά Τείχη σε ζωντανό σημείο συνάντησης της τοπικής κοινότητας.
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Σοκ και θρήνος για τον 37χρονο Λάζαρο που σκοτώθηκε σε τροχαίο...
Κρήτη: Κι άλλος ανήλικος στο νοσοκομείο λόγω αλκοόλ - Ανησυχία από τα περιστατικά