Κρήτη

Ηράκλειο: Τον απέλυσαν και του ζητάνε και τα... ρέστα!

απόγνωση

Τα παράλογα του τρόπου λειτουργίας του κράτους συνεχίζουν να προκαλούν τραγελαφικές καταστάσεις, με θύματα τους Ελληνες της κρίσης και κυρίως άνεργους που προσπαθούν μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων, έστω και για πέντε μήνες, να πάρουν τα ελάχιστα χρήματα που προβλέπουν. Η περίπτωση του κ. Βασίλη Χριστοφορίδη είναι ξεχωριστή, καθώς η πρόσληψή του έγινε κανονικά μέσω ΟΑΕΔ για Κοινωφελή Εργασία και τοποθετήθηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση, ως επιστάτης στην παλιά Ακαδημία. Είναι απόφοιτος Τεχνικής Σχολής, και όχι Γενικού Λυκείου, μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, έγινε τηλεφώνημα στην Αθήνα προκειμένου να διευκρινιστεί, ότι το δικό του απολυτήριο είναι ισότιμο με εκείνο του Λυκείου και η απάντηση ήταν θετική.

Ο κ. Χριστοφορίδης προσελήφθη στις 8/01/2016 και άρχισε να εργάζεται με πολλή όρεξη στο σχολείο, κάνοντας όλες τις εργασίες, αλλά αυτό κράτησε λίγες μέρες καθώς ενημερώθηκε από την Α/θμια Εκπαίδευση ότι... τελικά το απολυτήριό του δεν είναι ισότιμο με εκείνο του Λυκείου, οπότε η πρόσληψή του είναι άκυρη και όχι μόνο αυτό: τώρα καλείται να επιστρέψει και τα χρήματα που πήρε δηλαδή 392 ευρώ συν τις ασφαλιστικές εισφορές!

Ο κ. Χριστοφορίδης, ο οποίος είναι 58 ετών, μακροχρόνια άνεργος, πατέρας 4 παιδιών, εκ των οποίων τα δύο ανήλικα, βρίσκεται σε απόγνωση και δε μπορεί να πιστέψει τι τον έχει βρει χωρίς καμία απολύτως δική του ευθύνη...

Κρήτη

Κρήτη: Βροχή ...χρυσάφι για τις καλλιέργειες σε όλο το νησί - Προσοχή στο οδικό δίκτυο (Βίντεο)

βροχη

Μετά από ένα ιδιαίτερο άνομβρο Νοέμβριο, σημαντικές βροχές έπεσαν στην Κρήτη το Σάββατο (4/12).

Ειδικά τις τελευταίες ώρες η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλά σημεία του νησιού, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα 18:00) δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Δείτε τον καιρό για αύριο Κυριακή:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο (Φωτογραφίες)

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ESPA BANNER