Το όνειρο για μία καλύτερη ζωή φαίνεται ότι "κόπηκε" στη μέση για μία 39χρονη γυναίκα από τη Συρία που ήθελε να ταξιδέψει για τη Ρώμη μαζί με το ανήλικο παιδί της.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ένας 42χρονος άνδρας, επίσης από τη Συρία, που κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου από τη xώρα, σε μη νόμιμη 39χρονη ομοεθνή του και για πλαστογραφία. Επιπλέον συνελήφθη και η 39χρονη για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Το πρωί, ο 42χρονος συνόδευε την 39χρονη -μαζί με το ανήλικο παιδί της - στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (προσποιούμενος ότι είναι η γυναίκα και η κόρη του), προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο τους από τη χώρα, με προορισμό τη Ρώμη , κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από την προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι, ο 42χρονος προμήθευσε τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, στην 39χρονη, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο τους από τη χώρα.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, με την σχετική δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.