Κρήτη

Ηράκλειο: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για απαγωγή επιχειρηματία

ΤΑΕ

Σε συναγερμό βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης, καθώς εξετάζεται με πολύ προσοχή η περίπτωση απαγωγής ενός Κρητικού επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση των καμμένων αυτοκινήτων που βρέθηκαν κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, ενδέχεται να έχει σχέση με την απαγωγή ενός ατόμου, με τις διωκτικές αρχές να χτενίζουν την ενδοχώρα του νομού. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δικτύου, στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου προς τα Καλέσσα, ενώ έρευνες πραγματοποιούνται και προς άλλες κατευθύνσεις.

Η υπόθεση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή και γι αυτό οι διωκτικές αρχές είναι πολύ προσεκτικές, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Στην Κρήτη φτάνει ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον Αρχηγό Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Κρήτη

Το "θαύμα" που έσωσε τη ζωή Κρητικού - Ταξίδευε στο εξωτερικό ανασφάλιστος

φωτο αρχείου

Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης παρέδωσε ομογενής γιατρός στο νοσοκομείο του Μονάχου της Γερμανίας που όχι μόνο μεσολάβησε για να νοσηλευτεί Κρητικός οδηγός νταλίκας, που διαπιστώθηκε ότι ήταν και ανασφάλιστος, αλλά στη συνέχεια τον φιλοξένησε και στο σπίτι του μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Η συγκλονιστική ιστορία που ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους ακροατές του σταθμού από την Κρήτη μέχρι τη Γερμανία αφού για μια ακόμη φορά το μεγαλείο ψυχής των Ελλήνων επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Από την άλλη φανερώνεται όμως η εργοδοτική ασυνειδησία και αυθαιρεσία καθώς ο εργαζόμενος ήταν ανασφάλιστος και μάλιστα εκτελούσε δρομολόγια εκτός Ελλάδος.

Το εγκεφαλικό παρολίγο να του στοιχίσει τη ζωή

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ.Στέλιος Βοργιάς που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη εξιστόρησε τα γεγονότα λέγοντας ότι όλα ξεκίνησαν από το εγκεφαλικό που έπαθε ο Γιώργος Βετουλάκης σε πρατήριο υγρών καυσίμων έξω από το Μόναχο.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου για καλή του τύχη βρέθηκε μπροστά του ο ομογενής γιατρός Μιχάλης Νάνος.

Εκείνος ήταν που μεσολάβησε για να χειρουργηθεί άμεσα ο Κρητικός οδηγός καθώς οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι ήταν ανασφάλιστος.

Η επέμβαση πήγε καλά όμως μετά από λίγες ημέρες το νοσοκομείο απαίτησε την αποχώρηση του οδηγού και χρήματα για την νοσηλεία του.

Να σημειώσουμε ότι τις ημέρες της νοσηλείας ο Μιχάλης Νάνος είχε αναλάβει και τη διατροφή του οδηγού νταλίκας με φαγητό από το σπίτι του καθώς η διατροφή στο νοσοκομείο δεν ήταν η κατάλληλη.

Ο Έλληνας γιατρός τότε που με μια Ελληνίδα συνάδελφό του στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Κρητικού αποφάσισε επειδή δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψει να τον φιλοξενήσει σπίτι του μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του και να μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η συγκίνηση του Γιώργου Βετουλάκη

Μιλώντας επίσης στο Ράδιο Κρήτη ο οδηγός κ. Γιώργος Βετουλάκης περιέγραψε με συγκίνηση τα όσα έζησε λέγοντας ότι δεν θυμάται πολλά πράγματα από την στιγμή του εγκεφαλικού και έπειτα παρά μόνο το τι συνέβαινε μετά την επέμβαση και βέβαια το πόσο τον βοήθησε ο Έλληνας γιατρός.

Από την επιστροφή του στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τον σωτήρα του τον οποίο ευχαρίστησε με όλη του την ψυχή.

Ο κ.Βοργιάς είπε ότι και ο ίδιος επικοινώνησε μέσω facebook με τον γιατρό το οποίο ευχαρίστησε για τη βοήθεια που πρόσφερε στον οδηγό.

“Θεωρώ ότι το ίδιο θα πράττατε. Το χαμόγελο του Γιώργου και των δικών του ανθρώπων ήταν το μεγαλύτερο ευχαριστώ.Πράξαμε το καθήκον μας ως άνθρωποι.Το καντηλάκι του Γιώργου ήταν αναμμένο” του απάντησε με ταπεινότητα ο γιατρός.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Οι έλεγχοι Ορκωτών λογιστών στους ΤΟΕΒ και το έλλειμμα χιλιάδων ευρώ

Ηράκλειο - ΒΙΠΕ: Στα σκαριά χώρος στάθμευσης για νταλίκες και φορτηγά