Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Ηράκλειο: Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Ερευνών οι σοροί των μεταναστών - Χειροπέδες στους διακινητές
ναυαγιο μεταναστων κρητη
 clock 08:54 | 22/02/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης έχουν μεταφερθεί οι σοροί των τριών μεταναστών που βρήκαν τραγικό θάνατο στο ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/02/26) στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, συνελήφθησαν δύο άτομα που ναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λ.Σ:

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, αναγνωρίστηκαν δύο αλλοδαποί, ένας 25χρονος (υπήκοος Νότιου Σουδάν) και ένας 19χρονος (υπήκοος Σουδάν), ως οι διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διευκόλυνση» σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. «Συναυτουργία», του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση», του άρθρου 277 του Π.Κ. «Πρόκληση ναυαγίου» και του άρθρου 302 του Π.Κ. «Ανθρωποκτονία από αμέλεια». Σύμφωνα με τους διασωθέντες, στην λέμβο επέβαιναν πενήντα (50) άτομα και εκκίνησαν τις βραδινές ώρες την 19.02.26 από την περιοχή του Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα χρηματικά ποσά μεταξύ των 4.000.000 λιρών Σουδάν και 220.000 γκίνε Αιγύπτου.

Image
Ναυαγιο μεταναστών κρητη

Οι διασωθέντες μετανάστες και από τα δύο περιστατικά έχουν μεταφερθεί για προσωρινή φιλοξενία στο χώρο του παλιού Ψυγείου στο Λιμάνι του Ηρακλείου ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΗΠΑ: Γιγαντιαία κινητοποίηση της πολεμικής αεροπορίας στη Μέση Ανατολή: F-22 πέρασαν από τη Βρετανία - F-35 στη Σούδα

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis