Κρήτη

Ηράκλειο: Στην εντατική ανήλικος μετά από τροχαίο

εντατικη

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα ένας ανήλικος, μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη.

Ο ανήλικος επέβαινε σε δίκυκλο όχημα όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρόμο των Μοιρών και ο ανήλικος διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιάννη Φανουργιάκη που μίλησε στο ekriti.gr ο 17χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με τους γιατρούς να τον παρακολουθούν στενά. 

Κρήτη

Καταλήψεις και σήμερα σε σχολεία της Κρήτης

κατάληψη 5ο ΓΕΛ

Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις σε σχολεία της Κρήτης, στο πλαίσιο της χρήσης μάσκας από τους μαθητές, ενώ οι ίδιοι θέτουν και μία σειρά άλλων ζητημάτων όπως τα κενά εκπαιδευτικών και την ελλιπή καθαριότητα.

Μέχρι στιγμής στο νομό Ηρακλείου υπό κατάληψη τελούν:

Γενικά Λύκεια:

4ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 6ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 13ο ΓΕΛ Ηρακλείου, Λύκειο Γουβών, Λύκειο Αρχανών, Λύκειο Αγίου Μύρωνα, Λύκειο Χερσονήσου, Λύκειο Μελεσών, Λύκειο Καστελίου, Λύκειο Επισκοπής, Λύκειο Αλικαρνασσού

ΕΠΑΛ:

2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και ΕΠΑΛ Μοιρών

Γυμνάσια:

4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο Τεφελίου, Γυμνάσιο Βαγιωνιάς, Γυμνάσιο Πόμπιας, Γυμνάσιο Αρχανών, Γυμνάσιο Μελεσών, Γυμνάσιο Καστελίου, Γυμνάσιο Αγίου Μύρωνα, Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, Γυμνάσιο Γουβών.

Στο νομό Χανίων υπό κατάληψη τελούν:

Γενικά Λύκεια:

4ο ΓΕΛ Χανίων, Λύκειο Αλικιανού, ΓΕΛ Κολυμβαρίου, Λύκειο Ακρωτηρίου

ΕΠΑΛ:

1ο ΕΠΑΛ Χανίων, 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, ΕΠΑΛ Βρυσσών

Γυμνάσια:

2ο Γυμνάσιο Κισσάμου, Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, Γυμνάσιο Πλατανιά

Στο Νομό Λασιθίου υπό κατάληψη τελούν: 

Γενικά Λύκεια:

1ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου, 2ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου, Λύκειο Τζερμιάδων

Γυμνάσια:

Γυμνάσιο Παλαικάστρου, Γυμνάσιο Τζερμιάδων

ΕΠΑΛ

ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, ΕΠΑΛ Νεάπολης, ΕΠΑΛ Σητείας,