Κρήτη

Ηράκλειο: Στην εντατική ανήλικος μετά από τροχαίο

εντατικη

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα ένας ανήλικος, μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη.

Ο ανήλικος επέβαινε σε δίκυκλο όχημα όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρόμο των Μοιρών και ο ανήλικος διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιάννη Φανουργιάκη που μίλησε στο ekriti.gr ο 17χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με τους γιατρούς να τον παρακολουθούν στενά. 

Κρήτη

Πρόγραμμα προώθησης Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. της Κρήτης με την ονομασία Gold Quality

εξαγωγές

O Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης ανακοινώνει ότι ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜ. 1/2019 με κλειστές προσφορές, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, για την ανάδειξη αναδόχου/αναδόχων εκτέλεσης της του πολυπρογράμματος Gold Quality - 874882 για την προώθηση ευρωπαϊκού καλαθιού ΠΟΠ/ΠΓΕ και Βιολογικών Προϊόντων στις ΗΠΑ στα πλαίσια των Κανονισμών (ΕE) 1144/2014, Καν(ΕΕ) 2015/1829 και Καν(ΕΕ)2015/1831 της 20ης Δεκεμβρίου 2019, κατακυρώθηκε στην ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ με έδρα την Θεσσαλονίκη, Μοναστηρίου 63 54627.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 80% από την Ε.Ε., περιλαμβάνει δράσεις όπως την προβολή σε Διεθνείς Εκθέσεις, Β2Β συναντήσεις, διοργάνωση σεμιναρίων και workshops, δημιουργία προωθητικού video και προβολή του σε τηλεοπτικά κανάλια των Η.Π.Α., έντυπες διαφημιστικές καταχωρήσεις, φυλλάδια, καμπάνιες σε κοινωνικά δίκτυα, cooking shows, δημιουργία ιστοσελίδας κ.α.

Τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος με τον διακριτικό τίτλο GOLD QUALITY είναι: τυροκομικά, μέλι, ελαιόλαδο, παξιμάδι και κρασί.

Οι Η.Π.Α. αποτελούν σταθερά έναν από τους κυριότερους αγοραστές των Κρητικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών και οι Κρητικές εξαγωγές, παρά τις αντιξοότητες και τις μεγάλες προκλήσεις που εμφανίζει η συγκεκριμένη αγορά, παρουσιάζουν αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών μας και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των ποιοτικών μας προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ΣΕΚ στο 2810 343458 και info@crete-exporters.com.