Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Σχέδιο από τους οινοπαραγωγούς για να βυθιστούν τα μπουκάλια με το κρασί

Image
Λευκό κρασί
 clock 12:43 | 15/02/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βάζει η γραφειοκρατία γύρω από την βύθιση χιλιάδων μπουκαλιών κρασιού στον βυθό της θάλασσας στο πλαίσιο παλαίωσης του οίνου είναι αποφασισμένοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Κρήτης.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απέστειλε στους εμπλεκόμενους φορείς ένα έγγραφο στο οποίο αναγράφονται όλες οι υπηρεσίες και όλοι οι φορείς που θα πρέπει να απευθυνθούν οι παραγωγοί και οινοποιοί προκειμένου να λάβουν την σχετική άδεια για να βυθιστούν οι φιάλες κρασιού όμως για τους ίδιους αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο καθώς δεν πρόκειται για έναν φορέα ή μία υπηρεσία αλλά για τουλάχιστον 10.

Image
έγγραφο

 

(Οι υπηρεσίες που θα πρέπει να απευθυνθούν οι ντόπιοι οινοπαραγωγοί για τη βύθιση του οίνου)

Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μύρων Χιλετζακης, "υπάρχει σχέδιο προκειμένου να γίνει όσο το συντομότερο δυνατόν η βύθιση του οίνου στο πλαίσιο της παλαίωσης". Όπως είπε "από χθες βράδυ την υπόθεση έχει αναλάβει η γνωστή δικηγόρος Ελένη Χρυσικοπούλου, γνώστης αγροτικών θεμάτων και σχεδιάζεται να αποσταλεί αίτημα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Το σχέδιο προβλέπει να ενοικιαστεί υποθαλάσσιος χώρος, όπως γίνεται με τις ιχθυοκαλλιέργειες, χώρος ο οποίος θα οριοθετηθεί και μέσα σε αυτόν θα υπάρχει το βυθισμένο υπόγειο κελάρι της ΕΑΣΗ'" είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ.

Ο κ. Χιλετζακης εξήγησε και σχολίασε πως "η επιστολή του εγγράφου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου είναι αόριστες κουβέντες καθώς ναι μεν τους ζητούν να αποστείλουν σχετικό αίτημα σε δήμους και υπηρεσίες χωρίς ωστόσο όπως λέει κάνεις να τους έχει υποδείξει το σημείο που θα μπορούσαν να βυθίσουν το κρασί".

"Σήμερα κιόλας θα φύγει από εμάς το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να καταφέρουμε να συναντήσουμε από κοντά και τον ίδιο τον Υπουργό. κ Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος ως κρητικός θα μπορούσε να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της προσπάθειας που κάνουμε" δήλωσε ο κ. Χιλετζάκης.

Στην ίδια εκπομπή Μίλησε και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, οινολόγος, οινοποιός και καθηγητής οινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής ο οποίος μάλιστα είναι από τους πρωτοπόρους στην αναγέννηση του σαντορινιού κρασιού και έμπειρος στο θέμα της παλαίωσης το νερό.

Σχολιάζοντας τα εμπόδια που προκύπτουν γύρω από την υλοποίηση της προσπάθειας από τους ντόπιους οινοπαραγωγούς ο κ. Παρασκευόπουλος σχολίασε πώς "δυστυχώς οι ανταγωνιστές όπως για παράδειγμα οι Ιταλοί και Γάλλοι, τα ίδια εργαλεία τα διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα και με μεγαλύτερα κονδύλια ενώ εμείς χάνουμε κονδύλια λόγω έλλειψης εργαλείων".

Ο κύριος Παρασκευόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα και πως στη Γαλλία βυθίζουν ακόμα και βαρέλια με κρασί ενώ στην Κροατία βυθίζουν αμφορείς. Τέλος, αναφερόμενος στην όλη η γραφειοκρατία και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, σχολίασε πως αυτό καταστρέφει την πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται ότι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου σχηματίζεται ήδη δικογραφία για τις φιάλες κρασιού που φέρονται να... βυθίζονται στη θάλασσα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Είχε να στείλει το παιδί του στο σχολείο από τον Σεπτέμβρη

Η ακρίβεια "κατατρώει" τα εισοδήματα των Κρητικών - Στο ... μισό οι μηνιαίες αγορές στο σούπερ μάρκετ

Ηράκλειο: Τον έπιασε το ΤΑΕ για τα πρόβατα στην καρότσα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis