Κρήτη

Ηράκλειο: Οι εκπαιδευτικοί θα πληρώσουν για να κάνουν τα τεστ κορωνοϊού

Δημοτικό Βουτών

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καλύψουν τα έξοδα προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού

Ο λόγος για τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών όπου πριν από λίγες ημέρες, εντοπίστηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό. 

Αρχικά, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα γινόταν έρανος για να καλυφθούν τα έξοδα των τεστ ωστόσο αργά χθες βράδυ, με νέα ανακοίνωση του, ο Σύλλογος ενημερώνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα.

Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου. 

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

Μετά από έκτακτη ενημέρωση που είχαμε από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, αποφάσισαν να καλύψουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί τα έξοδα του τεστ και θα ζητήσουν τη οικονομική βοήθεια του Συλλόγου μόνο για όσους αδυνατούν να καλύψουν το σχετικό κόστος. 

Αφού ευχαρίστησαν την Πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και όλους τους γονείς για την συγκινητική τους πρωτοβουλία να αναλάβουν τη συγκέντρωση χρημάτων, τους διαβεβαίωσαν ότι θα προσπαθήσουν για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία του σχολείου, νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου. 

Με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ευχαριστεί με τη σειρά του όσα μέλη προσφέρθηκαν να συνδράμουν οικονομικά και εύχεται ότι θα επανέλθουν όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, υγιείς στο σχολείο.

Κρήτη

Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Ζητούν δωρητές αντισωματών για την πανδημία

ΠΑΓΝΗ (imageonline)

Από την αρχή της πανδημίας COVID-19 τo Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) έχει ενεργοποιήσει ένα πρωτοποριακό ερευνητικό πρωτόκολλο συλλογής και χορήγησης προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Το πρωτόκολλο είναι το αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας του ΠαΓΝΗ με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό κέντρο του εξωτερικού.

Ο οργανισμός των περισσότερων ασθενών που αναρρώνουν από λοίμωξη με κορωνοϊό SARS-CoV-2 αναπτύσσει προστατευτικά αντισώματα, τα οποία κυκλοφορούν σε υψηλούς τίτλους στο αίμα. Η χορήγηση εξουδετερωτικών αντισωμάτων από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από λοίμωξη με κορωνοϊό, είναι μια πολύ υποσχόμενη θεραπεία που εφαρμόζεται ευρύτατα διεθνώς στη θεραπεία ασθενών με σοβαρή νόσο COVID-19.

Η συλλογή εξουδετερωτικών αντισωμάτων από το αίμα εθελοντών ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι μια διαδικασία απλή, απολύτως ασφαλής, και σύντομη (διαρκείας περίπου 30 λεπτών).

Το τμήμα Αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη συλλογή αντισωμάτων, εγκεκριμένο πρωτόκολλο, και διαδικασίες που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των εθελοντών. Όλες οι διαδικασίες συλλογής, ελέγχου, και χορήγησης εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε ασθενείς πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόσφατα χορηγήθηκε επιτυχώς θεραπεία με εξουδετερωτικά αντισώματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς του ΠαΓΝΗ με σοβαρή νόσο COVID-19.

Οποιοσδήποτε ασθενής επιθυμεί να γίνει δωρητής αντισωμάτων προσφέροντας προς τους συνανθρώπους του που νοσούν βαριά, μπορεί να επικοινωνήσει με το τμήμα Αιμαφαίρεσης της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ (κα Παπαδογιαννάκη ή κα Λυδάκη).

Ώρες επικοινωνίας 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Τηλ. επικοινωνίας: 2810-392484