Επάρκεια θαλασσινών αλλά με τιμές τσουχτερές θα βρουν οι Ηρακλειώτες για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti, ο πρόεδρος των ιχθυοπωλών του Ηρακλείου Αντώνης Κανέλλος, αναφέρθηκε στο τραπέζι των θαλασσινών της Καθαράς Δευτέρας δίνοντας την εικόνα στους καταναλωτές για το πως θα κινηθούν οι τιμές στα θαλασσινά.
Ενδεικτικά είπε ότι τα μύδια θα κοστίζουν 6,90 ευρώ το κιλό, οι ντόπιες γαρίδες στα 9 ευρώ, το φρέσκο καλαμάρι 19,90 ευρώ, το θράψαλο 12 ευρώ, τα κυδώνια 20-22 ευρώ το κιλό, το φρέσκο χταπόδι 19,90 ευρώ το κιλό, τα στρείδια 18 έως 20 ευρώ, οι σουπιές 16 έως 18 ευρώ το κιλό.
Διαφοροποιημένες θα είναι όπως είναι φυσικό οι τιμές στα κατεψυγμένα θαλασσινά.
Ωστόσο οι καταναλωτές έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς οι τιμές είναι τσουχτερές για το μέσο βαλάντιο.
Όπως ανέφερε ο κ. Κανέλος επάρκεια θα υπάρχει σε όλα τα θαλασσινά καθώς τα ντόπια αλιευτικά θα ψαρεύουν όλες τις επόμενες ημέρες και το Σαββατοκύριακο προκειμένου την Καθαρά Δευτέρα τα ιχθυοπωλεία να έχουν όλα τα είδη για το σαρακοστιανό τραπέζι.
Διαβάστε επίσης:
Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Στάση εργασίας και διαμαρτυρία για τον 72χρονο καρκινοπαθή
ΕΦΕΤ: Οδηγίες για την προμήθεια και την συντήρηση των προϊόντων στο Σαρακοστιανό τραπέζι