Ελαφρώς αυξημένη παρουσιάζεται η αγοραστική κίνηση τις ημέρες του Πάσχα στα αρτοποιεία του Ηρακλείου σε σύγκριση με πέρυσι. Για φέτος η κίνηση στα ζαχαροπλαστεία και στα αρτοποιεία αναμένεται να κορυφωθεί προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ο Πρόεδρος των αρτοποιών Ηρακλείου, Βασίλης Δαφέρμος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr, και σχολίασε την κίνηση στα ζαχαροπλαστεία και στα αρτοποιεία του νομού την Μεγαλοβδομάδα καθώς και τις τιμές που έχουν διαμορφωθεί στα προϊόντα εν μέσω ακρίβειας και δασμών.
Συγκεκριμένα:
Η σοκολάτα παρουσιάζει αύξηση πάνω από 50% ενώ το ίδιο ισχύει και για το βούτυρο. Τα άλευρα αυξήθηκαν κατά 10% ενώ οι μυζήθρες παρουσίασαν αύξηση της τάξεως πάνω του 30%. Σύμφωνα με τον κ. Δαφέρμο οι καταναλωτές θα δουν μία αύξηση γύρω στο 5% στα προϊόντα των φούρνων.
Παράλληλα, το υψηλό ενεργειακό κόστος, οι αυξημένοι φόροι αλλά και το αυξανόμενο κόστος στέγασης των επιχειρήσεων δυσκολεύουν την κατάσταση με αποτέλεσμα να συμπαρασύρονται οι τιμές των πρώτων υλών με τους καταναλωτές να είναι πιο συγκρατημένοι στις αγορές τους.
Παρά τις αυξήσεις οι καταναλωτές συνεχίζουν τα πασχαλινά ψώνια με “καύσιμο” το δώρο του Πάσχα που έλαβαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Τσουρέκια και σοκολατένια αβγά «πρωταγωνιστούν στις επιλογές των πελατών ενώ και τα καλιτσούνια έχουν την τιμητική τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηράκλειο: "Ζεσταίνεται" η Πασχαλινή αγορά - Η κίνηση σε εμπορικά, κρεοπωλεία και μανάβικα
Τροχαίο στην Εγνατία: Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα - Νεκροί ένας άνδρας 72 ετών και μια γυναίκα 69 ετών