Χωρίς λαϊκές αγορές θα μείνει ο νομός Ηρακλείου την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.
Την ενημέρωση έκανε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος των παραγωγών στις λαϊκές αγορές του νομού Ηρακλείου, Παντελής Παπαδάκης.
Για τον νομό Χανίων, όπως ανέφερε, οι λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 7 και την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου.
Η κινητοποίηση εντάσσεται στην πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον που αποφάσισαν η Συνομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών και όλες οι Ομοσπονδίες επαγγελματιών και παραγωγών σε όλη τη χώρα, με ημερομηνία έναρξης την 7η Ιανουαρίου 2026.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, η κινητοποίηση κρίθηκε αναγκαία, καθώς οι παραγωγοί και οι αυτοαπασχολούμενοι αγρότες συνεχίζουν να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές, ενώ οι πολιτικές που ακολουθούνται επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος σε κάθε στάδιο της διακίνησης.
Τα βασικά αιτήματα της απεργίας περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της ακρίβειας στις λαϊκές αγορές, τη στήριξη των αγροτών και τη μείωση του κόστους παραγωγής, την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης και την άμεση απόσυρση της πρόσθετης φορολόγησης 10%. Ζητούν επίσης τη διόρθωση προβλημάτων που δημιουργεί ο Ν. 4849/2021 και την εισαγωγή ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής, προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Ήπιε χλωρίνη για να δώσει τέλος στη ζωή της...
Κρήτη: Ο ένας βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο και ο άλλος στο γκαράζ
Γιώργος Ι. Παπαδάκης