Κρήτη

Ηράκλειο: «Γονείς και έφηβοι: Μεγαλώνουμε μαζί και χτίζουμε σχέσεις»

εφηβοι

Συνεχίζοντας τις ενδοσχολικές επιμορφώσεις το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, η Δ/νση και οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων, διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Γονείς και έφηβοι: Μεγαλώνουμε μαζί και χτίζουμε σχέσεις» με εισηγήτρια την κα Μαρία Παναγιωτάκη, Ψυχολόγο – Κοινωνιολόγο, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ν. Ηρακλείου και Συντονίστρια Κρήτης Δράσεων Πρόληψης-Αντιμετώπισης Σχολικού  Εκφοβισμού, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 5:30μμ, στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Η κ. Παναγιωτάκη στην ομιλία της θα επικεντρωθεί στην ταραχώδη και ιδιαίτερα σημαντική περίοδο της εφηβείας κατά τη διάρκεια της οποίας συμβαίνουν πολλές πρωτόγνωρες - για τον ίδιο τον έφηβο - και έντονες αλλαγές. Περίοδος μεταβατική που συνδέει την παιδικότητα με την ενηλικίωση, δύσκολη στη διαχείρισή της για όλη την οικογένεια, η εφηβεία είναι μέσα στις δυσκολίες, τις συγκρούσεις και τις αντιφάσεις της, ένα ταξίδι μαγικό. 

Στην εκδήλωση θα συστηματοποιηθούν τα χαρακτηριστικά της εφηβείας, οι ανάγκες και οι στόχοι της, οι ανησυχίες και οι αναζητήσεις της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κ. Παναγιωτάκη θα φωτίσει τους εφήβους που μεγαλώνουν αναζητώντας την ταυτότητά τους και τους γονείς που μεγαλώνουν κι εκείνοι μαζί τους, γνωρίζοντας τα παιδιά τους από την αρχή.  Το προβάδισμα θα δοθεί στις σχέσεις, 

Αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο ώστε οι έφηβοι να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν σε ώριμους, συνειδητοποιημένους, ελεύθερους και αυτοδύναμους ανθρώπους. Σχέσεις δυνατές, σχέσεις έντονες, σχέσεις υποστηρικτικές, με διαφωνίες αλλά κυρίως με αποδοχή και κατανόηση, εκείνες των εφήβων με τους γονείς τους!

Κρήτη

Χανιά

Τροχαίο - Γαύδος: Νεκρή η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο όχημα - φώτο

photo_1618129579209.jpg

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Γαύδο καθώς η νεαρή γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητο που είχε πέσει σε γκρεμό, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή...

Η κοπέλα παρέμεινε εγκλωβισμένη στο σημείο του ατυχήματος και ενώ σε εξέλιξη ήταν επιχείρηση διάσωσής της. Ο γιατρός, ωστόσο, που προσέγγισε το σημείο διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή. 

Στο όχημα επέβαινε και ένα άντρας, ο οποίος μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο Ιατρείο της Γαύδου.

 

 

φώτο parakritika.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: 19χρονη διοργάνωσε "κορωνοπάρτι" με 21 καλεσμένους!

Σκρέκας: Στο Ηράκλειο με φόντο τους Δασικούς Χάρτες που ... καίνε - φώτο

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου