Πάνω από τις 150.000 ευρώ εκτιμάται ότι ξεπερνά η ζημιά από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου–Μοιρών, με συνολικά 18 αυτοκίνητα να έχουν υποστεί ζημιές, εκ των οποίων τα 11 κάηκαν ολοσχερώς.
Η υπόθεση αντιμετωπίζεται πλέον ως ξεκάθαρη περίπτωση εμπρησμού και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, που συμμετέχει στη συλλογή και ανάλυση στοιχείων.
Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται το οπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, όπου φέρονται να καταγράφονται δύο άτομα να πηδούν τα κάγκελα και να εισέρχονται στον οικοπεδικό χώρο της επιχείρησης, περιλούζοντας στη συνέχεια τα οχήματα με εύφλεκτο υγρό πριν βάλουν φωτιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες δεν περιορίζονται στην Κρήτη, αλλά επεκτείνονται και εκτός νησιού, στο πλαίσιο της προσπάθειας να χαρτογραφηθούν πιθανές διασυνδέσεις ή διαδρομές των δραστών.
Την ίδια ώρα, φέρεται να εξετάζεται υλικό από περισσότερα σημεία καταγραφής καμερών, με τις Αρχές να επιχειρούν να ανασυνθέσουν τη διαδρομή διαφυγής, για την οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι κατέληξε προς την πόλη του Ηρακλείου.
Οι δράστες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρονται να κινήθηκαν μεθοδικά, αποφεύγοντας τα σημεία όπου υπήρχε εμφανής επιτήρηση, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι είχαν προηγουμένως χαρτογραφήσει τον χώρο.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έχει ήδη δώσει κατάθεση στις Αρχές, δηλώνοντας ότι δεν έχει γνώση για το ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από την επίθεση, ενώ τα κίνητρα της ενέργειας παραμένουν υπό διερεύνηση.
Στο μεταξύ, στοίχημα για τις Αρχές παραμένει η πλήρης εξιχνίαση της υπόθεσης και ο εντοπισμός τόσο των φυσικών αυτουργών όσο και πιθανών ηθικών αυτουργών πίσω από την οργανωμένη αυτή ενέργεια.
Διαβάστε επίσης:
Στη Δικαιοσύνη ο Δήμος Ηρακλείου για το καμένο ΙΧ στο στάδιο της Φορτέτσας
Ηράκλειο: Βρήκαν τα αυτοκίνητά τους σπασμένα - Σοκ για τους ιδιοκτήτες