Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται οι δύο άνδρες που τραυματίστηκαν στο σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον κόμβο Σκαλανίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 70χρονο και έναν 39χρονο, πατέρα και γιο, οι οποίοι φέρουν τραύματα στον αυχένα και στα άκρα, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζωή τους διατρέχει άμεσο κίνδυνο.
Το τροχαίο σημειώθηκε σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία της Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Βιάννου, στο ύψος των φωτεινών σηματοδοτών προς Σκαλάνι, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με όχημα τύπου βαν. Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με αποτέλεσμα το μπροστινό τμήμα του Ι.Χ. να υποστεί εκτεταμένες ζημιές.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να απεγκλωβίσει έναν από τους επιβαίνοντες, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο. Για τα ακριβή αίτια του τροχαίου διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία Ηρακλείου, ενώ για ακόμη μία φορά τίθεται στο επίκεντρο η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου κόμβου, όπου έχουν καταγραφεί επανειλημμένα σοβαρά ατυχήματα.