Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Εικαστική παρέμβαση άλλαξε την όψη της Πλατείας Ελευθερίας

καλλιτεχνική παρέμβαση
 clock 14:48 | 18/06/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ Οδόν» και με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ανάπλασης, σημαντικά έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Ηρακλείου βρήκαν τη θέση τους στην καρδιά της πόλης.

Μια σειρά χαρακτικών και ζωγραφικών έργων σημαντικών Ελλήνων εικαστικών και Κρητικών ζωγράφων όπως ο Αλέκος Φασιανός, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Θωμάς Φανουράκης, ο Αριστείδης Βλάσσης, ο Ευάγγελος Μαρκογιανάκης, ο Αναστάσιος Αλεβίζος, ο Γιάννης Μιγάδης και πολλοί άλλοι, εκτυπώθηκαν σε μεγάλες επιφάνειες και «έντυσαν» περιμετρικά την πλατεία Ελευθερίας.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη δήλωσε σχετικά ότι «Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τέχνη Καθ’ Οδόν, θελήσαμε να ομορφύνουμε την πλατεία Ελευθερίας. Επιλέξαμε έργα τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Ηρακλείου και κάναμε μια αισθητική παρέμβαση η οποία ξεπερνά τα 150 τετραγωνικά μέτρα. Έχουμε ήδη τοποθετήσει αρκετά και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετήσουμε περισσότερα.».

Image
καλλιτεχνική παρέμβαση

Σε κάθε έργο, μπορεί κανείς να βρει τον εκτυπωμένο κώδικα QR ο οποίος παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Ηρακλείου https://heraklionartgallery.gr/. Σε αυτήν, μπορεί κανείς να περιηγηθεί στην πλούσια Συλλογή Έργων Τέχνης τα οποία αποτυπώνουν την εξέλιξη της εικαστικής δημιουργίας από τις αρχές της θεμελίωσής της στην Κρήτη, έως και τις πιο πρόσφατες εκφράσεις της.

Image
καλλιτεχνική παρέμβαση

Τα εκτυπωμένα έργα, τα οποία επιλέχθηκαν με την επιμέλεια της Υπεύθυνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου Μαριάννας Γιαλύτη, θα παραμείνουν στην πλατεία Ελευθερίας μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπλασης της και στην συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αισθητική παρέμβαση υλοποιήθηκε με την οικονομική συνδρομή της κατασκευαστικής εταιρίας LYDAKIS ESTATE IKE καθώς και ότι η γραφιστική επεξεργασία έγινε από τον Χρυσόστομο Σπετσίδη.

Image
καλλιτεχνική παρέμβαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «Μακεδόνες ορίτζιναλ» τους κατοίκους της Β. Μακεδονίας

Ηράκλειο: Οι τιμές για να απολαύσει κάποιος το μπάνιο τους στις οργανωμένες παραλίες

Λιανεμπόριο: Στην Κρήτη η μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis