Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο - Άκης Σκέρτσος: "Η Ελλάδα είναι ολόκληρη ένα εργοτάξιο"

ΣΚΕΡΤΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
 clock 18:07 | 28/05/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

   "Η Ελλάδα είναι ολόκληρη ένα εργοτάξιο αυτή τη στιγμή, απ' άκρη σ'άκρη και αυτό συμβαίνει και στην Κρήτη " ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος, που πραγματοποιεί επαφές στο Ηράκλειο.

Ο κ. Σκέρτσος φτάνοντας στο Ηράκλειο, επισκέφθηκε το ΠΑΓΝΗ, βλέποντας από κοντά τις εργασίες που εκτελούνται για την ανέγερση του 5ου ορόφου που θα φιλοξενεί ογκολογικά περιστατικά. Πρόκειται για δύο χιλιάδες επιπλέον τετραγωνικά μέτρα και 44 πρόσθετες κλίνες που θα παραδοθούν το 2025, έργο που υλοποιείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

" Η δημόσια υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον καθένα από εμάς" τόνισε ο 'Ακης Σκέρτσος, επισημαίνοντας ότι " το ΕΣΥ αποτελεί από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης και πρέπει να το προστατεύουμε σαν κόρη οφθαλμού".

Επενδύουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης 1,5 δις ευρώ για αναβαθμίσεις υποδομών σε όλη τη χώρα. Ογδόντα νοσοκομεία, 156 Κέντρα Υγείας, προκειμένου να μπορέσουμε να ανακαινίσουμε έναν εξοπλισμό που μέσα στην πάροδο των χρόνων είχε παλιώσει και δεν εξυπηρετούσε τις σύγχρονες ανάγκες".

Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας, εκτός από τις υποδομές, αναφέρθηκε και στη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Image
ΣΚΕΡΤΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

" Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, προσλαμβάνουμε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, για να στηρίξουμε τα νοσοκομεία μας και κυρίως" είπε ο κ. Σκέρτσος, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα, που είναι ακόμη πίσω σε σε ευρωπαϊκές υπηρεσίες ποιότητας, πρέπει να γίνει ένα "άλμα" στις επόμενες εκλογές.

" Στις Ευρωεκλογές να ψηφίσουμε τη μοναδική πολιτική δύναμη που δίνει αυτήν την δυνατότητα, να γίνουμε δηλαδή, μία χώρα Ευρωπαϊκή και να θεραπεύσουμε τις πληγές της πολυετούς κρίσης" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σκέρτσος.

Σε ερώτηση για το αν έχει προβλεφθεί να δοθούν οικονομικά κίνητρα για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και να μην κηρύσσονται άγονες οι προκηρύξεις ο 'Ακης Σκέρτσος σημείωσε ότι ήδη έχουν δοθεί οικονομικά κίνητρα και έχουν υπάρξει αυξήσεις τους μισθούς του υγειονομικού προσωπικού.

" Αυτό αφορά και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές" είπε ο υπουργός Επικρατείας, που αναφέρθηκε ειδικότερα στα κίνητρα για τις μετακινήσεις του ιατρικού προσωπικού, ειδικά προς τις τουριστικές περιοχές, για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Image
ΣΚΕΡΤΣΟΣ ΠΑΓΝΗ

"Υπάρχει ένας σημαντικός ανταγωνισμός με τον ιδιωτικό τομέα, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διαρροή προσωπικού προς τον ιδιωτικό τομέα και πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα για να κρατήσουμε το καλό έμψυχο δυναμικό στο ΕΣΥ" κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Image
ΣΚΕΡΤΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Πώς γνωστός επιχειρηματίας έχασε 45.000 ευρώ!

Επαφές Καλοκαιρινού στην Αθήνα για την αξιοποίηση του "Νίκος Καζαντζάκης" μετά τη "βόμβα" του ΤΑΙΠΕΔ (βίντεο)

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis