Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Ημέρα μνήμης και τιμής στους πεσόντες του Μαγαρικαρίου - Η δήλωση του Λ. Αυγενάκη
ημέρα μνήμης των πεσόντων του Μαγαρικαρίου
 clock 17:37 | 04/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης στους πεσόντες του Μαγαρικαρίου  και ο π. Υπουργός - Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: 

"ΜΑΓΑΡΙΚΑΡΙ

Στο ιστορικό Μαγαρικάρι, στα χώματα που ποτίστηκαν με αίμα αθώων, αποτίουμε σήμερα ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες του Ολοκαυτώματος του Μάη του 1944.

Άνθρωποι απλοί, με βαθιά πίστη στην ελευθερία και την πατρίδα, πλήρωσαν με τη ζωή τους την αφοσίωσή τους στον τόπο τους. Η θυσία τους δεν ξεχνιέται. Είναι φάρος για τις επόμενες γενιές, παρακαταθήκη ευθύνης και μνήμης, ζωντανή απόδειξη της δύναμης της Κρητικής ψυχής.
 

Το χρέος μας ιερό: να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη τους, όχι μόνο ως ιστορική υποχρέωση, αλλά ως πράξη σεβασμού και συνέχειας.

Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Φαιστού, στην Τοπική Κοινότητα και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαγαρικαρίου που, με συνέπεια και σεβασμό, κρατούν άγρυπνη την ιστορική μας συνείδηση και τιμούν τον τόπο μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Γολγοθάς» η εύρεση σπιτιού –-Φόβοι για αυξήσεις ενοικίων μετά τα μέτρα της κυβέρνησης

Κρήτη: Δεν βάζουν μυαλό οι οδηγοί - Εκατοντάδες πρόστιμα στον ΒΟΑΚ μέσα σε μία μέρα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis