Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Η εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου στο ναό της Παναγίας Ελεούσας

Ιεράπετρα - Παναγία Ελεούσα
 clock 20:23 | 08/01/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο εκκλησίασμα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε στην ιδιαίτερη τιμή που αποδίδει η Εκκλησία μας στον Βαπτιστή του Κυρίου μας άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, στον οποίο είναι αφιερωμένη τιμητικά η επόμενη ημέρα των Θεοφανείων, καθώς είναι το πρόσωπο που υπούργησε τη Βάπτιση του Σωτήρος Χριστού, κατά την οποία έγινε μάρτυρας της φανέρωσης της Αγίας Τριάδος.

Επίσης, μίλησε για την ασκητική ζωή του στην έρημο, αναφέρθηκε στο έργο του ως τελευταίου και «μείζονος των προφητών» και στο κήρυγμα μετανοίας του για την προετοιμασία του δρόμου του Κυρίου, όπως δηλώνει και η επωνυμία του Πρόδρομος.

Στο τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τους εορτάζοντες και ιδιαιτέρως στον εκκλησιαζόμενο εορτάζοντα Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη και στον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννη Αρώνη, ο οποίος έψαλε στον δεξιό χορό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης: Από την Κύπρο στη Μονή Χοζεβά

6 Ιανουαρίου 1943: Τα Θεοφάνεια στο Ηράκλειο κατά την διάρκεια της Κατοχής

Γιατί ο Χριστός διάλεξε τον Ιορδάνη ποταμό για να βαπτισθεί;

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis