Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Ανοίγει ο δρόμος για τις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο

κατεδαφίσεις
 clock 10:25 | 13/02/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανοίγει ξανά ο δρόμος για τις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας μετά από μια νέα και μη αναμενόμενη, για πολλούς, απόφαση που πήραν τέσσερις επιχειρήσεις της πόλης οι οποίες είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των πρωτοκόλλων κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών, όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ήταν ο μοναδικός λόγος για τον οποίο οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης είχαν αλλάξει τον προγραμματισμό τους περιμένοντας τα αποτελέσματα των εκδικάσεων. Αυτό είναι κάτι είχε τονιστεί επανειλημμένα τους περασμένους μήνες από τη Μαρία Κοζυράκη γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, συνεργεία της οποία εργάζονται αυτές τις μέρες με κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών στο νομό Ηρακλείου και την περιοχή της Χερσονήσου.

Από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας τονίζεται πως παρά την συγκεκριμένη εξέλιξη δεν υπάρχει άμεσος λόγος ανησυχίας για ενδεχόμενες κατεδαφίσεις αφού υπάρχει σχετική συνεννόηση με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου με σκοπό να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου πριν γίνει η οποιαδήποτε ενέργεια για κατεδαφίσεις και ανάπλαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που οι επιχειρήσεις απέσυραν τις διεκδικήσεις τους οφείλεται στα υπέρογκα ποσά που έχουν ήδη πληρώσει και πρέπει να πληρώσουν εκ νέου για να συνεχιστεί η δικαστική διαδικασία. Πλέον δεν υπάρχει καμία άλλη επιχείρηση στην Ιεράπετρα για την οποία να εκκρεμεί κάποια δικαστική απόφαση που να αποτρέπει την εκτέλεση των πρωτοκόλλων που έχουν εκδοθεί εδώ και χρόνια.

Το γεγονός αυτό είναι σε γνώση του Συλλόγου Εστίασης της Ιεράπετρας που περιμένει να έχει μια εκτενέστερη ενημέρωση τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης όσο και από τον Δήμο Ιεράπετρας οι υπηρεσίες του οποίου μέχρι και σήμερα δεν γνώριζαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πέντε χρόνια κάθειρξη στη γυναίκα που έριξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγο της

Κρήτη: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο οδηγός μετά το τροχαίο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis