Κρήτη

Η σωτηρία για το μωράκι ήρθε από ... ψηλά - Νέα αεροδιακομιδή προς Ηράκλειο

Super Puma

Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις όπου ασθενείς όλων των ηλικιών χρειάζεται να μεταφερθούν από τα νησιά του Αιγαίου προς τα νοσοκομεία της Κρήτης, καθώς οι μονάδες υγείας των περιοχών τους δεν μπορούν να δεχθούν δύσκολα περιστατικά!

Έτσι, επιστρατεύονται σε καθημερινή βάση τα εναέρια μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες, οι οποίες λόγω και της καλοκαιρινής περιόδου είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

αεροδιακομιδη.jpg

αεροδιακομιδη.jpg, by lamprakis

Ακόμα μια σωτήρια αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, όταν ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας κλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφέρει ένα μωρό, από τη Ρόδο προς το Ηράκλειο. Πρόκειται για το ελικόπτερο που βλέπετε στις φωτογραφίες του ekriti.gr, τις οποίες μας έστειλε ο αναγνώστης μας Στέλιος Αναστασάκης.

Το ελικόπτερο, προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηράκλείου, ενώ το μωρό μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων για νοσηλεία.

αεροδιακομιδη.jpg

αεροδιακομιδη.jpg, by lamprakis

Χθες εξάλλου, όπως σας είχε γράψει το ekriti.gr, δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος της ΠΑ από Ρόδο και Σαντορίνη, προκειμένου να νοσηλευτούν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Γιώργος Λαμπράκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα