Κρήτη

Η Περιφέρεια βραβεύει τους Κρήτες Πρωταθλητές

πρωταθλητες

Η Περιφέρεια Κρήτης βραβεύει τους Κρήτες Πρωταθλητές την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο Ατλαντίς, αίθουσα «Μίνως»,  στο Ηράκλειο.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, στα πλαίσια Υλοποίησης του Προγράμματος Αθλητισμού Πολιτισμού 2015, θα τιμήσει τους αθλητές Κρητικής καταγωγής, οι οποίοι κατάφεραν Πανελλήνια ή Διεθνή Διάκριση κατά την αθλητική περίοδο 2014-2015 και κατέλαβαν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση στο άθλημά τους.
Η εκδήλωση σκοπό έχει να καλλιεργήσει την αθλητική συνείδηση κυρίως στους νέους, να προβάλει το «ευ αγωνίζεσθαι», να συμβάλει στην καταπολέμηση της βίας, να αναδείξει τις αξίες και αρχές που διέπουν τον αθλητισμό και συγκεκριμένα: τον σεβασμό, τη φιλία, την αλληλεγγύη αλλά κυρίως, να επιβραβεύσει του αθλητές εκείνους, που η προσπάθεια τους αποτέλεσε για τον τόπο μας μια μεγάλη τιμή. Τα βραβεία θα απονείμει στους αθλητές ο Περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού,  Νίκος Συριγωνάκης.

Κρήτη

Κρήτη: Ισόβια Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

29χρονος ανώγεια

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επτά χρόνια φυλάκισης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη, γιό του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Ο Καλομοίρης δικάστηκε για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε 15 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 4 χρόνια για την οπλοφορία, την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή, χωρίς να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θρίλερ με εκταφή νεκρής - Εισαγγελική έρευνα σε γηροκομείο

Κρήτη: Το κιβώτιο με τα ναρκωτικά την πρόδωσε - Χειροπέδες σε 45χρονη (φώτο)

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου