Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης καλωσόρισε τον Πορτογάλο Πρόεδρο

portogalos.jpg

Θερμό καλωσόρισμα στην Κρήτη εκ μέρους του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και της Περιφέρειας έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης στον Πορτογάλο Πρόεδρο Marcelo Nuno Duarte Rebelo de Sousa κατά την παραμονή του στο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου έχοντας προορισμό το Ισραήλ. Ο κ. Συριγωνάκης παράλληλα με το καλωσόρισμα έδωσε λεύκωμα και αναμνηστικά δώρα για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης στον Πορτογάλο Πρόεδρο αλλά και στην ακολουθία του, την Υφυπουργό Εξωτερικών κα. Teresa Ribeiro, και τον Πρέσβη της Πορτογαλίας στην Ελλάδα Rui Manupella Tereno.

Ο Πορτογάλος Πρόεδρος όπως έγινε γνωστό θα συμμετάσχει στην Ιερουσαλήμ στο 5ο παγκόσμιο φόρουμ που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Ολοκαυτώματος και θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Ψηφιακό μουσείο και βιβλιοθήκη σε ένα ιστορικό κτίριο

kalantzakis-palio-dhmarxeio_5.jpg

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου στο κέντρο της Ιεράπετρας που φιλοξενούσε για χρόνια τις δημοτικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 92.244€ που αφορούσε τη διαμόρφωση του κτιρίου του παλιού δημαρχείου Ιεράπετρας για τη φιλοξενία του Ψηφιακού Μουσείου και της Βιβλιοθήκης της Ιεράπετρας.

Το σημείο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την συνεργάτιδά του κα. Νίκη Σαμπροβαλάκη και τον  προϊστάμενο του Τμήματος Προγραμματισμού και Διαφάνειας του Δήμου κ. Λευτέρη Δραγασάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:

«Ανακαινίσαμε το κτίριο όπου στεγαζόταν το Δημαρχείο Ιεράπετρας υλοποιώντας εκτεταμένες κτιριακές εργασίες σεβόμενοι ταυτόχρονα την ιστορικότητά του.

Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική του κτιρίου και την κομβική του θέση καθώς στους χώρους του θα φιλοξενηθεί του ένα καινοτόμο ψηφιακό μουσείο και μία σύγχρονη βιβλιοθήκη που είχε ανάγκη ο Δήμος Ιεράπετρας.

Συνεχίζουμε με τον εξοπλισμό των χώρων και με κάποιες τελευταίες παρεμβάσεις που θα προσδώσουν το τελικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα και θα καταστήσουν το κτίριο επισκέψιμο στο κοινό.»