Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου στη γενέτειρά του Αξό Μυλοποτάμου (εικόνες)

άγιος αθανάσιος του πατελάρου
 clock 09:41 | 23/08/2026
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πανηγυρικά εορτάσθηκε το διήμερο 20 και 21 Αυγούστου 2026 η εόρτια μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Πατελάρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, στη γενέτειρά του Αξό Μυλοποτάμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Καλυβιανάκης, ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Image
άγιος αθανάσιος του πατελάρου

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, καθώς και των τοπικών αρχών, της Αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνης κ. Μαίρης Λιονή, του Αντιπεριφερειάρχου Επιχειρηματικότητας κ. Μιχαήλ Βάμβουκα, του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Γεωργίου Κλάδου, του Αντιδημάρχου του Δήμου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Παπαδόσηφου, των προκρίτων του τόπου και πλήθους πιστών από διάφορα μέρη της Κρήτης και της Ελλάδος.

Image
άγιος αθανάσιος του πατελάρου

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την καταγωγή του Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου από την Αξό Μυλοποτάμου και ευχήθηκε πάντοτε ο τόπος μας να αναδεικνύει Αγίους και όχι «αγρίους», καθώς και ανθρώπους οι οποίοι θα στέκονται στο ύψος των καιρών και των περιστάσεων, διδάσκοντας σε όλα τα επίπεδα της ζωής.

Image
άγιος αθανάσιος του πατελάρου

Ακολούθησε εόρτια νηστήσιμη τράπεζα στο παρακείμενο κέντρο, καθώς και εόρτιο πρόγραμμα με κρητική μουσική και κρητικούς χορούς.

Image
άγιος αθανάσιος του πατελάρου
Image
άγιος αθανάσιος του πατελάρου

Ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε ιδιαίτερα τη συμμετοχή όλων, καθώς και των μικρών παιδιών, τα οποία, με τις παραδοσιακές φορεσιές τους αλλά και με τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία, έδωσαν σε όλους χαρά και ελπίδα, τονίζοντας ότι ο Δήμος Μυλοποτάμου είναι ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά με περισσότερες γεννήσεις από τους θανάτους των δημοτών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ανεβαίνει ο υδράργυρος - Καμίνι το νότιο τμήμα του νησιού

Ιαπωνία: Σεισμός 5,9 βαθμών κοντά στο Τόκιο - Δεκάδες τραυματίες

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis