Κρήτη

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον Κρητικό που απήγαγαν πειρατές στο Τόγκο

ελκα αριστοτελης

Tο υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την υπόθεση του απαχθέντος Κρητικού ναυτικού στο Τόγκο.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του απαχθέντος Έλληνα ναυτικού το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στις 4 Νοεμβρίου, πειρατές επιτέθηκαν ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής στο ελληνικό πετρελαιοφόρο «ΕLKA Αριστοτέλης», και απήγαγαν τα τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος Κρητικός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:
«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο. Από λήψεως της σχετικής ενημέρωσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας, προέβη άμεσα σε ενημέρωση των εμπλεκομένων αρχών της χώρας μας στο Εξωτερικό, ειδικότερα την Πρεσβεία μας στην Αμπούτζα (καλύπτει δια παράλληλης διαπίστευσης το Τόγκο) η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε άμεσα τις αρχές του Τόγκο, καθώς και τις Πρεσβείες μας στην Τιφλίδα και τη Μανίλα, καθώς οι λοιποί απαχθέντες είναι υπήκοοι Γεωργίας και Φιλιππίνων.

Παράλληλα, η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του απαχθέντος Έλληνα ναυτικού το συντομότερο δυνατόν».

Κρήτη

Ηράκλειο

Πρώτο βραβείο για νεαρό βιολιστή από το Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου

Ο σπουδαστής του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου, Ευάγγελος Τσιάμαλος

Το Δίπλωμα Βιολιού με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο, έλαβε ο σπουδαστή της τάξης του Γεωργίου Δεμερτζή, Ευάγγελος Τσιάμαλος του Χρήστου στις απολυτήριες εξετάσεις που έγιναν την Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020 στο Ωδείο Δήμου Ηρακλείου. Την κριτική επιτροπή των εξετάσεων αποτελούσαν ο Διευθυντής του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου Χαράλαμπος Βενέρης, ο καθηγητής βιολιού στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων Έντμοντ Αλέξι, η καθηγήτρια βιολοντσέλου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων Μαρία Σαράφοβα, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δημήτρης Χανδράκης και ο διεθνούς φήμης σολίστ στο βιολί και καθηγητής στο Ωδείο Δήμου Ηρακλείου Γεώργιος Δεμερτζής. Στο πιάνο συνόδεψε ο γνωστός καταξιωμένος σολίστ, Βασίλης Βαρβαρέσος.

Βιογραφικό

Ο Ευάγγελος Τσιάμαλος γεννήθηκε στην Λάρισα το 1999. Ξεκίνησε τα μαθήματα βιολιού σε ηλικία 8 χρονών στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας με την κ. Μαρία Χατζηπούλιου και έπειτα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με την κ. Ευδοκία Χώτα. Το 2017 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Ηράκλειο Κρήτης και παράλληλα συνέχισε τις σπουδές του στο
βιολί με τον κ. Γιώργο Δεμερτζή στο Ωδείο Δήμου Ηρακλείου. Έχει υπάρξει μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Λαρισαίων και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με τους Δημήτη Καρακαντά, Απόλλωνα Γραμματικόπουλο, Ανδρέα Παπανικολάου κ.α. και έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών σε συνεργασία με την σχολή μουσικής της Bad-Köningshofen στη Γερμανία.