Κρήτη

Χαράλαμπος Γώγος στο Ράδιο Κρήτη: Αρχές καλοκαιριού η επιστροφή στην κανονικότητα

χαράλαμπος γώγος

Γύρω στα τέλη Μαίου με αρχές του καλοκαιριού προβλέπει επιστροφή στη κανονικότητα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος

Ο κ. Γώγος που μίλησε σήμερα στο Ρ/Κ και στον Μανόλη Αργυράκη διευκρίνισε ότι αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί από την έκβαση της πορείας της επιδημίας του κορωνοιού μέσα στον Απρίλιο ο οποίος είναι ο κρισιμότερος μήνας. 

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα καθώς υπάρχει μικρός θανάτων ενώ οι διασωληνωμένοι είναι κάτω από το φράγμα των 100.

Από τα υπάρχοντα σχήματα που ήδη χρησιμοποιούνται και στη χώρα μας, το πιο δραστικό φαίνεται να είναι η χλωροκίνη, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Γώγο δεν υπάρχει καταξιωμένη και κατοχυρωμένη θεραπεία και υπάρχουν επίσης θεραπευτικά κενά τα οποία, γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν.

Αυτή την στιγμή από το νοσοκομείο της Πάτρας έχουν δοθεί 32 εξιτήρια, ενώ παραμένουν για νοσηλεία 9 ασθενείς του covid 19 Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αντιμετώπισε τα πρώτα μαζικά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τους Αγίους Τόπους.

Σε γενικές γραμμές ο κ. Γώγος δήλωσε επιφυλακτικός καθώς δεν είμαστε ακόμα σε θέση να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα ή να εφησυχάζουμε.

Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα καλαίσθητα καλαθάκια απορριμμάτων στην παραλία της Αμμουδάρας

Καλαθάκια - παραλία Αμμουδάρας

Δεκαπέντε νέα καλαίσθητα καλαθάκια για απορρίμματα τοποθέτησε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μαλεβιζίου κατά μήκος της παραλίας της Αμμουδάρας.

Πρόκειται για ξύλινα καλαθάκια για απορρίμματα που τοποθετήθηκαν όχι μόνο σε πολυσύχναστα σημεία της Αμμουδάρας, δίπλα στην παραλία, αλλά και σε σημεία που δεν υπάρχουν κοντά κάδοι απορριμμάτων. Έτσι οι πολίτες φεύγοντας από την παραλία δεν θα αναζητούν κάδους για να πετάξουν τα απορρίμματα τους.

Για την επιλογή των σημείων που τοποθετήθηκαν τα καλαθάκια υπήρξε συνεργασία του Αντιδημάρχου καθαριότητας Μιχάλη Αλμπαντάκη με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων στην πλ. Ελευθερίας η ανακύκλωση

Τροχαίο στο Φόδελε: "Σωτήριος" ο πλήρης εξοπλισμός που είχε ο οδηγός