Κρήτη

Χανιά: Προληπτικά μέτρα για τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα

κρήτη κακοκαιρία φεβρουάριος 2019

Στην λήψη προληπτικών μέτρων ύστερα και από τις προβλέψεις για έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες και τα Χανιά, προχωρούν δήμοι της περιοχής.

Στην πόλη των Χανίων συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης προχώρησαν στον καθαρισμό φρεατίων, ενώ η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας του δήμου με ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση προς τους δημότες και τους επαγγελματίες, όπως αποφύγουν την απόρριψη ογκωδών αντικειμένων (προϊόντα κλαδέματος, είδη οικιακού εξοπλισμού) στους κοινόχρηστους χώρους κατά το επόμενο διήμερο.

Από το πρωί τεχνικά συνεργεία του δήμου απομάκρυναν από παραλίες τις ειδικές ράμπες πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα «seatrack» στην θάλασσα, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να απομακρυνθούν από τις παραλίες, νωρίτερα του προγραμματισμένου χρονικού διαστήματος φύλαξής τους, για την αποφυγή πιθανής ζημιάς.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Στην λήψη προληπτικών μέτρων προχώρησε και ο δήμος Πλατανιά, ο οποίος παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση, το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει προχωρήσει σε προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού τάφρων και φρεατίων ομβρίων υδάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε σημεία της παραλιακής ζώνης, στην περιοχή του Βόρειου Άξονα του, ενώ συνεχίζεται ο καθαρισμός και σε άλλα σημεία.

«Οι υπηρεσίες και ο εμπλεκόμενος μηχανισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκληθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Ο νοικάρης, τα 10 χιλιάρικα και η άγρια δολοφονία του ζευγαριού

φονικο

Στοίχημα για την τοπική ΕΛ.ΑΣ στα Χανιά αποτελεί ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη για το διπλό φονικό με θύματα την 79χρονη γυναίκα και τον 82χρονο σύντροφό της.
Η μεν πρώτη βρέθηκε στραγγαλισμένη στο σπίτι της με μαντήλι δεμένο στο λαιμό.

Ο 82χρονος, βρέθηκε επίσης στραγγαλισμένος και δεμένος πισθάγκωνα, μέσα σε βαλίτσα, ένα θέαμα που σόκαρε τους αστυνομικούς ενώ οι πληροφορίες περί κατακρεουργημένης σορού, φαίνεται ότι δεν ισχύουν, όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά. 

Ίδια μέθοδος - Αναζητείται αλλοδαπός

Το γεγονός ότι και τα δύο θύματα βρέθηκαν στραγγαλισμένα και μάλιστα σε πολύ κοντινή κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο (τα σπίτια είναι σχεδόν δίπλα), κάνει τις Αστυνομικές Αρχές να πιστεύουν ότι ο δράστης ήταν ένας όπως και η μέθοδος με την οποία έδρασε. Επέλεξε να αφαιρέσει τη ζωή των θυμάτων του γρήγορα και αποτελεσματικά δίχως να χάσει πολύτιμο χρόνο έτσι ώστε να διαφύγει άμεσα, σχολίασε πρόσωπο της Αστυνομίας που γνωρίζει για την υπόθεση.

Επίσημα πλέον, οι Αρχές αναζητούν έναν 22χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές ο οποίος ενοικίαζε το σπίτι της 79χρονης στο οποίο βρέθηκε δολοφονημένος ο 82χρονος Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, ο σύντροφος δηλαδή της 79χρονης.

Ληστεία μετά φόνου

Αυτό που έγινε γνωστό σήμερα είναι το ότι ο δράστης που μπήκε στο σπίτι της ηλικιωμένης και της αφαίρεσε τη ζωή, άρπαξε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, όχι όμως κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα.

Από την αρχή οι αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σπίτι της 79χρονης, εκτίμησαν ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία καθώς στο σπίτι υπήρχε αναστάτωση ενώ όπως προκύπυει και από μαρτυρίες των γειτόνων, η 79χρονη είχε βγει στο δρόμο για να αναζητήσει τον σύντροφό της, γεγονός που δείχνει ότι τα ίχνη του 82χρονου χάθηκαν πριν δολοφονηθεί η 79χρονη γυναίκα.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.