Κρήτη

Γκίκας στο Ράδιο Κρήτη: Με ανησυχεί η μη έλευση των εμβολίων και όχι οι μεταλλάξεις

Αχιλλέας Γκίκας

Ένα «κοκτέιλ» που περιλαμβάνει από τη μία τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και από την άλλη τη συνεχή αύξηση των ποσοτικών και ποιοτικών δεικτών της πανδημίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής, έχουν θέσει επιστήμονες και κυβέρνηση σε επιφυλακή με όλα τα δεδομένα να είναι πλέον ανοιχτά.

Την ίδια ώρα, και στην Κρήτη υπάρχει προβληματισμός από τα διάσπαρτα “ορφανά” κρούσματα, που προς το παρόν περιορίζονται στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου ενώ το Λασίθι είναι σε καθεστώς αυστηρού λοκντάουν με την εστία που βρέθηκε στη σχολική κοινότητα να φαίνεται πως είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Όλοι τώρα αναμένουν τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο διήμερο εμφάνισης της εν λόγω εστίας κι εν πολλοίς θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα στον ανατολικό νομό της Κρήτης.

Πάντως, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αχιλλέας Γκίκας, που μίλησε στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, επισήμανε ότι δεν θα έρθει το τρίτο κύμα της πανδημίας και ότι υπάρχει ένα κόστος από τη στιγμή που άρχισαν να ανοίγουν σχολεία και καταστήματα.

Ανοίγουμε κομμάτι κομμάτι την κοινωνία. Δεν μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι στο καβούκι μας”, τόνισε. Ο καθηγητής εμφανίστηκε ανήσυχος, όπως είπε, για τη μη έλευση των εμβολίων στον κατάλληλο χρόνο και όχι για τις μεταλλάξεις τις οποίες χαρακτήρισε ως ένα φυσιολογικό φαινόμενο...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Αεροδρόμιο Καστελλίου: Δεσμεύτηκαν άλλα 80 εκ για το έργο

Οικονομία: Τι ισχύει για επιστρεπτέα προκαταβολή 5, αναστολές – απολύσεις - βίντεο

Χανιά: "Λαμπάδιασε" αποθήκη - Αναστάτωση στη γειτονιά

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Αυγενάκης: Προγραμματικές Συμβάσεις στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Αυγενάκης

Στο Αρκαλοχώρι βρέθηκε σήμερα Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης:

Υπέγραψε με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανόλη Φραγκάκη, Προγραμματικές Συμβάσεις για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης τόσο στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ όσο και στο ανοικτό κολυμβητήριο, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ.

Συναντήθηκε με τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» για τα πολλά προβλήματα που άφησαν οι σεισμοί και που διαρκώς προκύπτουν περισσότερα.

 

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «συνεχίζουμε να ενεργούμε με συνέπεια και πραγματική στήριξη στην περιοχή», υπογράμμισε πως η συνεργασία της Πολιτείας με τη δημοτική αρχή και τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας είναι στενή, με αμοιβαία επιθυμία και διάθεση για εξεύρεσης λύσεων ανακούφισης των πληγέντων, ενώ επισήμανε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πάρα πολλά και βήμα βήμα δρομολογούνται ακόμη περισσότερα.

Δρομολογούνται νέα έργα και εργασίες συντήρησης στις σεισμόπληκτες περιοχής και σε ότι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις
Δρομολογούνται νέα έργα και εργασίες συντήρησης στις σεισμόπληκτες περιοχής και σε ότι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις

 

Εδώ οι σχετικές αναρτήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού:

 

https://twitter.com/l_avgenakis/status/1467459646046752770?s=20

 

«Με Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μ. Φραγκάκη, υπογράψαμε Προγραμματικές Συμβάσεις για τις απαραίτητες εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ & ανοικτό κολυμβητήριο στο Αρκαλοχώρι, ύψους 1,4 εκατ. Και συνεχίζουμε με συνέπεια και πραγματική στήριξη στη περιοχή».

 

https://twitter.com/l_avgenakis/status/1467491136411480065?s=20

 

«Με τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα». Τα προβλήματα που άφησαν οι σεισμοί είναι πολλά & διαρκώς προκύπτουν περισσότερα. Η συνεργασία της Πολιτείας με τη δημοτική αρχή & μαζί τους είναι στενή, με αμοιβαία επιθυμία και διάθεση εξεύρεσης λύσεων ανακούφισης των πληγέντων»

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο - Ατύχημα με το τρακτέρ: Νεκρός ο οδηγός

Ηράκλειο: Άγριος καυγάς με 6 συλλήψεις!

Κικίλιας: Με διαδικτυακή παρουσία στην εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων

ESPA BANNER