Σε έναν 24χρονο υπήκοο Σουδάν ανήκει η σορός που εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες της 17ης Ιανουαρίου 2026 στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Γαύδου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών. Ο νεαρός άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σκάφος που μετέφερε συνολικά 31 μετανάστες, περίπου ένα ναυτικό μίλι από το ακριτικό νησί.
Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, με τη συνδρομή πλοίου της Frontex. Οι 31 επιβαίνοντες, καθώς και η σορός του 24χρονου, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο νεαρός άνδρας παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες και διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κρήτη: Βρήκαν την παρέα που "κρυβόταν" πίσω από την χασισοφυτεία