Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Φράγμα Αποσελέμη: Ανθρώπινο χέρι ευθύνεται πάλι για την διακοπή του νερού
αποσελεμης - επεξεργασια νερου
 clock 11:42 | 18/09/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδεται και πάλι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον Αποσελέμη με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει από χθες η υδροδότηση στους τρεις δήμους που τροφοδοτούνται από το φράγμα.

Ο  πρόεδρος του ΟΑΚ Θεόδωρος Νίνος μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι ανεπίτρεπτο και δεν δικαιολογείται να συμβαίνουν αυτού του είδους οι αστοχίες .

Δυστυχώς και αυτή την φορά – σύμφωνα με τον κ. Νίνο, έγινε παράλειψη όταν υπάλληλος του διυλιστηρίου ξέχασε ν’ ανοίξει και τις δύο βάνες, όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να σταματήσει η υδροδότηση από το φράγμα.

Επειδή είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει τέτοια παράλειψη από ανθρώπινο παράγοντα, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος του ΟΑΚ εξέφρασε τον προβληματισμός του και διερωτήθηκε αν το θέμα θα πρέπει να διερευνηθεί περεταίρω.

Να σημειωθεί πως γίνονται προσπάθειες ν’ αποκατασταθεί σήμερα το πρόβλημα για να ομαλοποιηθεί ακολούθως και η υδροδότηση των περιοχών που τροφοδοτούνται από το φράγμα.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο  Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης αναφέρθηκε στις εναλλακτικές λύσεις επισημαίνοντας ότι συζητείται και το θέμα της μελέτης του Αλμυρού. 

Image
Αλμυρός Ποταμός

Όπως είπε είναι θέμα ημερών να λάβει η ΔΕΥΑΗ τη τεχνικοοικονομική μελέτη που θα υπολογίσει το κόστος του έργου μεταφοράς του νερού από τον Αλμυρό στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Τσιμεντένιο τοιχίο ύψους 7 μέτρων και μήκους 150 για την προστασία από τον περίφημο "Μονόλιθο"

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis