Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Φραγκίσκος Παρασύρης: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα ταξί
παρασυρης
 clock 12:52 | 03/12/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Στους Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού, μετέφερε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής την επιστολή και τα αιτήματα του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί-Ηρακλείου.

Ύστερα από την πραγματοποίηση ευρεία σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Βουλευτής καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να τον ενημερώσουν για τις πρωτοβουλίες που σκοπεύουν να αναλάβουν, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημόσιων μεταφορών και του Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ καθώς και  η τήρηση νομιμότητας στην αγορά.

Όπως τονίζεται στα υπομνήματα του Συλλόγου, αλλά και όπως συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία εκπροσωπήθηκε ο Βουλευτής, οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ Ηρακλείου, ζητούν την ενεργή στήριξη για τη βιωσιμότητα των δημοσίων μεταφορών και του Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ και την εφαρμογή της νομιμότητας στην αγορά.

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης επεσήμανε με την αναφορά του στους Υπουργούς ότι ο  συγκεκριμένος Σύλλογος τονίζει ότι η νομοθετική ασάφεια του Ν. 4093/2012, οδηγεί σε μια συνεχή υποκλοπή τους μεταφορικού τους έργου, καθώς η σύμβαση Μίσθωσης μετατρέπεται σε σύμβαση Αστικής Μεταφοράς, η οποία είναι αποκλειστικό έργο των ΤΑΞΙ, όπως αναφέρεται. Αποτυπώνοντας τα αιτήματα, αλλά και το περιεχόμενο της νομοθετικής πρότασης με την τροπολογία οι επαγγελματίες ΤΑΞΙ ζητούν, την Οριοθέτηση Ελάχιστης Διάρκειας/Τιμής: Θέσπιση ελάχιστης ολικής εκμίσθωσης στις τέσσερις (4) ώρες και ελάχιστου μισθώματος, την  Απαγόρευση Τιμολόγησης Α προς Β: Ρητή απαγόρευση του καθορισμού του τιμήματος βάσει συγκεκριμένου προορισμού ή διανυόμενης απόστασης, τη  Θέσπιση Αποτρεπτικών Κυρώσεων: Ενίσχυση των προστίμων και απαγόρευση της άμεσης επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορία σε περίπτωση παρανομίας και βεβαίως την πάταξη της υποκλοπής, της πειρατείας και του αθέμιτού ανταγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - μεταναστευτικό: Τρία περιστατικά σε Καλούς Λιμένες, Παλαιόχωρα και Γαύδο

Ηράκλειο: Όπλα, φυσίγγια και ξιφολόγχες στο σπίτι 54χρονου (φωτογραφίες)

Κρήτη - αγροτοκτηνοτρόφοι: «Κλείδωσε» η συνάντηση με τον Χατζηδάκη

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis