Κρήτη

Εσπερίδες για τις ασθένειες της ελιάς σε Μοίρες και Πέραμα

elia.jpg

Άλλες δυο εσπερίδες για τις ασθένειες της ελιάς πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου στις Μοίρες Ηρακλείου και στο Πέραμα Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που έχουν ξεκινήσει με Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα και το ΓΕΩ.ΤΕ.Ε παράρτημα Κρήτης.

Στις Μοίρες για το θέμα μίλησαν οι Δρ. Δημήτρης Γκούμας από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Δρ. Μανόλης Ροδιτάκης - αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ από τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα και ο γεωπόνος Μανόλης Φιλίππου από την ΔΑΟΚ Ηρακλείου. Στο Πέραμα αντίστοιχα ομιλητές ήταν ο γεωπόνος - ερευνητής Μανόλης Μαρκάκης από τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα, ο Δρ. Μανόλης Ροδιτάκης και ο κ. Γεωργουλάκης.

Συντονιστής και στις δυο εσπερίδες ήταν ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φωτάκης.

Στην Εκδήλωση των Μοιρών συμμετείχαν από την περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης και η περιφερειακή σύμβουλος Πόπη Δασκαλάκη, ενώ παρευρέθηκαν ακόμη ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο Επικεφαλής της πλειοψηφίας στο δήμο Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης.

Στο Πέραμα συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Σωπασής, καθώς και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου Μανόλης Κουγιουμτζής.

Τις εισηγήσεις των ομιλητών ακολούθησε εκτενής διάλογος με τους παραγωγούς και απαντήθηκαν ερωτήσεις πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της ελαιοπαραγωγής και της προστασίας της ελιάς.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σας ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό σας; Δεν είναι αστυνομικός αλλά ...ιός!

αστυνομία

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται κάποιοι ασυνείδητοι, για να προκαλέσουν προβλήματα και να διασπείρουν την ανησυχία.

Κι αυτό γιατί πολλοί Ηρακλειώτες τις τελευταίες ώρες, έχουν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα ένα περίεργο μήνυμα. Σύμφωνα με το περιεχόμενό του, ο χρήστης του τηλεφώνου "προειδοποιείται" να "διαλύσει παράνομη συνεύρεση άνω των τριών ατόμων αλλιώς η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις", ενώ ως αποστολέας εμφανίζεται η Ελληνική Αστυνομία.

Πολίτες που απευθύνθηκαν άμεσα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκαν πως όχι μόνο δεν αποστέλλονται μηνύματα από την υπηρεσία, αλλά και πως το συγκεκριμένο sms είναι ...ιός! Προσοχή λοιπόν...

Δείτε το μήνυμα:

Το επίμαχο μήνυμα, το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία είναι ιός!
Το επίμαχο μήνυμα, το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία είναι ιός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Κρήτη - κορωνοϊός: 64 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Οργή πολιτών για τα rapid test που καλούνται να πληρώσουν!

Κορωνοϊός - Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία: Δίνουν εκτάκτως εξιτήρια για να αδειάσουν κλίνες