Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

'Εσωσε την περιουσία του και κούρεψε το χρέος του Κρητικός δανειολήπτης

δανειολήπτης
 clock 10:07 | 29/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Μια διαφορετική μέρα ξημέρωσε ,για υπερχρεωμένο  δανειολήπτη από το Λασίθι, με πολλά προβλήματα υγείας, (ανάπηρος 80%) με  την απόφαση του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως ,όπου ο εν λόγω καταναλωτής, σώζει  το σπίτι του, αποθήκη, οικόπεδο, μαγαζί και «κούρεψε» το χρέος του , συνολικού ποσού   190.545 ευρώ , σε μία πιστώτρια τράπεζα, κατά 82% ,δηλαδή , διέγραψε χρέος 157.066  ευρώ .

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπου  συνεργαζόμενος με αυτήν δικηγόρος, στο Ν.Λασιθίου , επιμελήθηκε δικαστικά την  υπόθεση ,πρόκειται για δανειολήπτη , ο οποίος  υπέβαλλε αίτηση  με δικαστικό συμπαραστάτη  (την μητέρα του) λόγω ανικανότητας  του ίδιου ,για κάθε δικαιοπραξία, καθώς απώλεσε την δικαιοπρακτική του ικανότητα ,μετά από τροχαίο ατύχημα,
Ο αιτών είναι ηλικίας 33 ετών, άγαμος,αδυνατεί να εργαστεί ,αφού είναι κατά 80%  είναι, ανάπηρος.

​Εισοδήματα  που ο  ίδιος  διαθέτει: 1.149,26 ευρώ, από την σύνταξη του (486,29 +66ο ευρώ) επιπλέον  έχει  και εισόδημα , από την μίσθωση καταστήματος, ποσό 150,00 ευρώ τον μήνα.
Περιουσιακά στοιχεία που ο ίδιος διαθέτει: α)κατοικία, υπόγεια αποθήκη, οικόπεδο και μαγαζί , όλα αυτά επί διώροφου ακινήτου.
Ειδικότερα το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως Λασιθίου  , αφού μελέτησε το φάκελλο της δικογραφίας ,τα έγγραφα που προσκόμισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του αιτούντος ,των ειδικών συνθηκών ζωής που διαμορφώθηκαν στο πρόσωπο του οφειλέτη ,έκρινε θεμιτή απομείωση  σύμφωνη προς το πνεύμα του νόμου και τις συνταγματικές επιταγές «περί προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών και δη όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, που χρήζουν αυξημένης φροντίδας  υπερβαίνουσα την περιουσιακή ζημία που υφίσταται η πιστώτρια Τράπεζα , η  οποία ως ανώνυμη εταιρεία, αποσκοπούσα στο κέρδος επωμίζεται και κινδύνους κατά την άσκηση της  δραστηριότητας της » σε συνδυασμό με όσα εξέθεσαν προφορικά  οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι των διαδίκων , τα οποία δεν έγιναν δεκτά, από το Δικαστήριο της Νεαπόλεως.  Επί αυτών ,εξέδωσε  την υπαρ.25/2015 απόφαση  όπου ορίζεται:  

α) Δέχεται εν μέρει  την αίτηση
β) Διατάσσει, την  πιστώτρια Τράπεζα, στο άνοιγμα ειδικού λογαριασμού ή τη διατήρηση υπάρχοντος ,επ ονόματι του οφειλέτη και της συμπαραστράτιας, για την πληρωμή των δόσεων της παρούσης ρύθμισης.
γ) Ρυθμίζει τα χρέη του δανειολήπτη , όπως αυτός εκπροσωπείται από την μητέρα του με μηνιαίες καταβολές προς την Τράπεζα. επί μια πενταετία ,ποσού 115,00 ευρώ τον μήνα.δ)Εξαιρεί της εκποίησης την κύρια κατοικία, υπόγεια αποθήκη,  (ευρισκόμενα επί διωρόφου ακινήτου )οικόπεδο και ισόγειο κατάστημα, ευρισκόμενο στην ίδια οικοδομή 
ε) Χορηγεί «περίοδο χάριτος » πενταετία
ζ)Επιβάλλει ,για την διάσωση της κατοικίας, καταβολή μηνιαίας δόσης , μετά την πάροδο της πενταετίας , για 20 χρόνια με  240 ισόποσες μηνιαίες καταβολές , των  110,75 ευρώ
η) Απαλλάσσει τον οφειλέτη, από το υπόλοιπο  της οφειλής του. ποσού  157.066  ευρώ, δηλ. του «κουρεύει» το χρέος του, συνολικά κατά 82% .

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εκφράζει για ακόμα μια φορά την ευγνωμοσύνη της και την συμπάθεια της, για τους δικαστές της Κρήτης, που στέκονται  δίπλα στους δοκιμαζόμενους από την κρίση καταναλωτές, ιδιαίτερα  σε  όσους  ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, που χρήζουν αυξημένης φροντίδας ,όπως στην προκειμένη περίπτωση .

Για ενημέρωση και ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis