Κρήτη

Ερώτηση Βαρδάκη για διεύρυνση του προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

Invalid Scald ID.

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών για την επιπλέον ενίσχυση του προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κωρονοϊό κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κρήτης με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη.

Το πρόγραμμα αφορά  την «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης» και η εν λόγω δράση σχεδιάστηκε ώστε να ενισχύσει οικονομικά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων

Εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων από την προδημοσίευση ήδη του προγράμματος ήταν πολύ έντονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή τη δράση ενισχύεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» είχε ήδη προτείνει από τον περασμένο Μάϊο την λήψη ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων με χορήγηση μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η Κρήτη είναι ένας αμιγώς τουριστικός προορισμός και η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι εποχικές επομένως κρίνεται ιδιαιτέρως απαραίτητη η στήριξή τους. Ωστόσο το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης είτε λόγω χαμηλού προϋπολογισμού είτε λόγω κριτηρίων θέτει εκ προοιμίου πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενων και εποχικές, εκτός της συγκεκριμένης επιχορήγησης.

Το συγκεκριμένο μέτρο ενίσχυσης θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μέτρων που θα διαβιβαστούν στην ΕΕ έως τις 31/12/2020, στο πλαίσιο καθεστώτων που εγκρίθηκαν βάσει της με αρ. 19.3.2020/C(2020) 1863 Ανακοίνωσης της Επιτροπής σχετικά με το Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία λόγω των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, κρίνεται απαραίτητη η άμεση ενίσχυσή του με πόρους.

Βάσει των παραπάνω οι βουλευτές Κρήτης, καλούν τους υπουργούς να απαντήσουν, αν προτίθενται να δεσμεύσουν παραπάνω πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) που θα κατευθυνθούν προς το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης, ώστε να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός και άρα ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις καθώς και αν έχουν σκοπό να δημιουργήσουν κάποιο άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, για παράδειγμα μέσω τακτικού προϋπολογισμού ή του Ταμείου Ανάκαμψης, με το οποίο θα στηριχτούν επιχειρήσεις που θα μείνουν εκτός στήριξης του τρέχοντος προγράμματος, όπως είναι οι εποχικές.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μπήκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να κλέβουν κινητά

κινητο τηλέφωνο

Στη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας οι οποίοι κατηηγορούνται για κλοπή, προχώρησαν την Παρασκευή οι αστυνοικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Συγκεκριμένα οι δύο δσράστες αφαίρεσαν από κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων δύο κινητά τηλέφωνα, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον στην κατοχή της γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κλαπεί στις Ιουνίου από το ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ μέρα - μεσημέρι σε καφενείο - Δέκα συλλήψεις

Μυλοπόταμος: Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μία μικρή χασισοφυτεία (φωτο)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της Καρολάιν»