Κρήτη

Έργα οδοποιίας στον δήμο Βιάνου

Μπαριτάκης

Ξεκινούν οι εργασίες που αφορούν το έργο  «Αποκατάσταση Δημοτικής οδοποιίας οικισμών Συνδωνίας της Τ.Κ Καλαμίου, και Τερτσών της Τ.Κ. Συκολόγου  του Δήμου Βιάννου»   συνολικού προϋπολογισμού  250.000,00 €. Την   σύμβαση   για την υλοποίηση του υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης,  με την παρουσία των Αντιδημάρχων Νικήτα Γιαμαλάκη, Μανώλη Αγαπουλάκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλαμίου Μανώλη Χρηστάκη,   με τον   εκπρόσωπο  της   αναδόχου εταιρείας .

Το έργο αφορά την κατασκευή τάφρων οδοποιίας, καθώς και νέες ασφαλτοστρώσεις με τσιμεντοστρώσεις και συντήρηση υποδομών.
Αναλυτικά:
Α. Ασφαλτόστρωση χωματόδρομου μήκους 550,00μμ και πλάτους 3,00μμ (βάση, υπόβαση, στρώση κυκλοφορίας)  εντός του  οικισμού Τερτσών .

Β. Διαπλάτυνση - Ασφαλτόστρωση δρόμου από οικισμό Συκολόγο έως οικισμό  Καλαμίου (νεκροταφείο) που περιλαμβάνει την διαπλάτυνση δρόμου μήκους 295,00μμ και πλάτους 2,00μμ, την επισκευή φθαρμένου οδοστρώματος μήκους 295,00μμ και πλάτους 5,50μμ και κατασκευή τσιμεντένιας  τάφρου μήκους 295,00μμ

Γ. Επισκευή της κεντρικής δημοτικής οδού από οικισμό Καλαμίου προς Συνδωνία με νέα ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος και  κατασκευή τσιμεντένιας τάφρου.

Δ. Επισκευή της δημοτικής οδού  στον οικισμό Φαφλάγκου (γέφυρα) με τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα  

Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 002 με αριθμό 2014ΕΠ00200006, σύμφωνα με την υπ΄αρ. 48854/06-03-2018 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Βιάννου δήλωσε σχετικά: Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης προχωράμε σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στο Δήμο μας και συγκεκριμένα σε αποκατάσταση της δημοτικής οδοποιίας στους οικισμούς Τέρτσα, Καλαμίου και  Σινδωνίας. Υλοποιώντας το τεχνικό μας πρόγραμμα και ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες δημοπράτησης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα συνεχίζουμε καθημερινά να ικανοποιούμε τα αιτήματα των τοπικών κοινοτήτων ειδικά πάνω σε θέματα υποδομών με εξασφαλισμένες τις σχετικές πιστώσεις που απαιτούνται. Ανάλογες συμβάσεις θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες ως αποτέλεσμα της προσπάθειας  που έχουμε καταβάλει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Οφείλω να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και τον Περιφερειάρχη Κρήτης  για την χρηματοδότηση του έργου.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

3 βραβεία Healthcare Business Awards 2020 για το Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο-Πανάνειο»

βενιζέλειο νοσοκομείο

Τρία ασημένια βραβεία (Silver) απέσπασε το Γ.Ν. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» στο φετινό πανελλήνιο
διαγωνισμό Healthcare Business Awards που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά,
επιβραβεύοντας την πρωτοβουλία, τις βέλτιστες πρακτικές, την επιχειρηματική αριστεία και ηθική σε
δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υγείας. Η τελετή απονομής
πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι Αττικής.

Συγκεκριμένα, το Γ.Ν. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» ξεχώρισε στην κατηγορία «Αποτελεσματική Διοίκηση
Κλινικής Δημόσιου Νοσοκομείου» για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος εξειδικευμένης
εκπαίδευσης όλου του προσωπικού για τα μέτρα πρόληψης διασποράς και έκθεσης στον ιό SARS-CοV-2 από το Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και το Γραφείο Ελέγχου Λοιμώξεων του Νοσοκομείου μας.

Η δεύτερη βράβευση αφορά στην κατηγορία «Ποιότητα υπηρεσιών» και τη μέτρηση του βαθμού
ικανοποίησης ασθενών και την αξιολόγηση παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω SMS, μία μέθοδος που
εφαρμόζει το Νοσοκομείο μας το τελευταίο χρονικό διάστημα με σκοπό να εντοπίσει αδυναμίες στις
διαδικασίες και να προσανατολιστεί στην αναβάθμιση τους.

Το τρίτο βραβείο αντιπροσωπεύει τη διάκριση του Νοσοκομείου μας στην κατηγορία «e-health»
και αναφέρεται στους διαδραστικούς σταθμούς πληροφόρησης (InfoKiosks) με εφαρμογές για κράτηση ή επικύρωση ραντεβού και 3D πλοήγηση στους χώρους του Νοσοκομείου.

Η αναγνώριση αυτή σε πανελλήνιο επίπεδο αποτελεί απόρροια των ενεργειών της Διοίκησης και του
ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου μας στο πλαίσιο συνεχούς εξέλιξης και ανάπτυξης του
παρεχόμενου έργου, προς όφελος των ασθενών και των χρηστών υπηρεσιών υγείας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί θερμά όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα
το Τμήμα Πληροφορικής, το Γραφείο Ποιότητας, το Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, το Γραφείο Ελέγχου Λοιμώξεων αλλά και όσους ενεπλάκησαν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διάκριση αυτή.