Κρήτη

Επιστροφή στο καθήκον για τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου

Νίκος Σπυριδάκης

Καθήκοντα έχει αναλάβει ξανά από την Κυριακή (25/10) ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης, μετά την περιπέτεια υγείας που πέρασε τις προηγούμενες ημέρες εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, είχε διαγνωσθεί θετικός στον ιό και έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ευτυχώς, η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοια που δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Ο Ταξίαρχος επέστρεψε στη δουλειά και το καλωσόρισμα των συναδέλφων του ήταν κάτι παραπάνω από θερμό.

Ελλάδα

Κυριακίδου: Πάνω από τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους έχουν κάνει τη δεύτερη δόση

Στέλλα Κυριακίδου

Πάνω από το 42% των Ευρωπαίων έχει λάβει δεύτερη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση των αρμόδιων Υπουργών, στο Λουξεμβούργο.

«25.000.000 εμβολιασμοί λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα κάτι το οποίο αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και περιμένουμε να συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός» σημείωσε η κ. Κυριακίδου και επισήμανε ότι «βλέπουμε τα αποτελέσματα των εκστρατειών των μαζικών εμβολιασμών».

Παράλληλα, η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι «τα εμβόλια λειτουργούν, τα εμβόλια προστατεύουν και τα εμβόλια ρίχνουν τον αριθμό των μολύνσεων ακόμη και με την παρουσία νέων παραλλαγών» υπογραμμίζοντας ότι «είναι το πιο σημαντικό μας όπλο κατά του κορωνοϊού».

«Πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις εξαπλώνονται κι αυτή είναι μία απειλή που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη» προσέθεσε η Στέλλα Κυριακίδου. Συμπλήρωσε ότι «είναι κρίσιμο όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν και να εμβολιαστούν πλήρως το συντομότερο δυνατόν».

«Αυτή η κρίση είναι μία ευκαιρία να χτίσουμε μια ισχυρότερη ΕΕ, μία ΕΕ για την υγεία» κατέληξε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλιο AstraZeneca: Με SMS στο κινητό θα μπορεί να αλλάξει κάποιος τη δεύτερη δόση

Αχιλλέας Γραβάνης στο Ράδιο Κρήτη: Τι να κάνουν οι πολίτες με το εμβόλιο της AstraZeneca

Σύζυγος Γλυκερίας Μανουσάκη: Να εξηγήσουν στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους