Κρήτη

Επιστολή του Παγκρήτιου Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης & Αλληλοβοήθειας προς Σακελλαροπούλου

Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης & Αλληλοβοήθειας

Επιστολή απέστειλε το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης & Αλληλοβοήθειας (ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.), την Τετάρτη 23/09/2020, στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, με το αίτημα , για τιμητική παρασημοφόρηση του κυβερνήτη κ. Σαλιάρη και όλων των μελών του πληρώματος της φρεγάτας "Λήμνος":

"Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Εμείς οι Έλληνες πολίτες, καταθέτουμε αίτημα προς την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου για τη διενέργεια τιμητικής παρασημοφόρησης του κυβερνήτη του πληρώματος της φρεγάτας «Λήμνος», κ. Σαλιάρη Ιωάννη, καθώς και όλων των μελών του πληρώματος της φρεγάτας «Λήμνος», ως επιβράβευση της αποτελεσματικής και ηρωϊκής ανταπόκρισής τους στις προκλήσεις του Τούρκικου ναυτικού στα θαλάσσια ύδατα της χώρας μας.

Με τη γενναία αυτή πράξη τους κατέδειξαν στον Ελληνικό λαό ότι υπάρχει η δυναμική που αντιστοιχεί στο ανώτερο ήθος και στην αποτελεσματική στρατηγική των Ενόπλων μας Δυνάμεων και ότι σε συνεργασία με τη σωστή πολιτική τακτική, συνθέτουν μοναδικές παραμέτρους επιτυχημένης εθνικής στρατηγικής που διεμβολίζει το φιλόδοξο πλαίσιο των βουλιμικών γεωστρατηγικών σχεδιασμών της Τουρκίας, καθώς στοχεύουν στη δημιουργία τετελεσμένων εις βάρος των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Πιστεύουμε ότι στάλθηκε ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, μόνο με ανάλογα συντριπτικά πλήγματα μπορούμε να αναχαιτήσουμε τις προκλήσεις των εχθρικά προσκείμενων σε εμάς γειτόνων, εγκαταλείποντας κάθε πνεύμα ηττοπάθειας και συμβιβασμού.

Είμαστε σίγουροι ότι το ανώτατο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας θα ανταποκριθεί άμεσα στο δίκαιο αίτημά μας.

Με τιμή,

Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας (ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.)

Τα μέλη:
Ηράκλειο: Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)
Ρέθυμνο: Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)
Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)

Ν. Λασιθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)
Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού."

Κρήτη

Κρήτη: Τα πρώτα μηνύματα για την τιμή του ελαιολάδου

ελαιόλαδο 3

Νωρίτερα από ποτέ άρχισε φέτος η συγκομιδή του ελαιοκάρπου και ειδικότερα στις πρώιμες περιοχές της Κρήτης.

Οι ελαιουργοί μεταφέρουν διαφορετικές εικόνες από διάφορα σημεία της ΠΕ Ηρακλείου σε ότι αφορά στην ποιότητα του λαδιού από τις πρώτες ελαιοποιήσεις.

Πρόβλημα ποιότητας εντοπίζεται σε περιοχές που δεν έχει βρέξει ικανοποιητικά , σύμφωνα με τον πρόεδρο των ελαιουργών Βαγγέλη Πρωτογεράκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη.

Τα δείγματα που ελήφθησαν από την ελαιοσυγκομιδή του Οκτώβρη – δυστυχώς – δεν είναι καλά – αφού ο ελαιόκαρπος υστερεί σε υγρασία κάτι που έχει αντίκτυπο στην ποιότητα του λαδιού και κατά συνέπεια στην τιμή του προιόντος.

Αντίθετα στην περιοχή των Πεζών οι ενδείξεις είναι άκρως ενθαρρυντικές αφού από τις αρχές του μήνα έχει πέσει αρκετή βροχή (γύρω στα 90 χιλιοστά), κάτι που έχει βοηθήσει στην χαμηλή οξύτητα αλλά και στα αρώματα του ελαιολάδου.

Επίσης – όπως ανέφερε στην ίδια εκπομπή – ο κ. Δημήτρης Μελισσουργάκης , στην περιοχή αυτή, έχει γίνει σωστά και η δακοκτονία .Έτσι μετά τα αποτελέσματα από τα δείγματα που έχουν σταλεί, ευελπιστούν σε τιμή γύρω στα 3 ευρώ το κιλό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης είπε ότι υπάρχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά στο ελαιόλαδο και αυτά θα είναι το εισητήριο για να διεκδικήσουμε καλύτερη τιμή στην αγορά .

Από τις ποσότητες που αλέθονται προκύπτουν ποιοτικά λάδια που αυξάνουν τις προσδοκίες για ικανοποιητικές τιμές εκκίνησης,

Ανάμεσα στα κριτήρια που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους παραγωγούς για την βελτιστοποίηση της σχέσης ποσότητα/ποιότητα παραγόμενου ελαιολάδου είναι οι χρονικές διαφορές που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση της ωρίμανσης του ελαιοκάρπου μεταξύ διαφορετικών περιοχών του νησιού, ανάλογα με την ποικιλία, το υψόμετρο, την έκθεση του χωραφιού, τη σύσταση του εδάφους, το μικροκλίμα, αλλά και το υδατικό ισοζύγιο και το φορτίο καρποφορίας των δένδρων.