Κρήτη

Επαναλειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

βιβλία,βιβλιοθήκη

Με αυστηρή τήρηση των κανόνων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της COVID -19, επαναλειτουργεί από την Τετάρτη, 3 Ιουνίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού θα είναι Δευτέρα και Πέμπτη από τις 8.00 το πρωί έως και τις 5.00 το απόγευμα και Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί μόνο για δανεισμό και επιστροφή βιβλίων, ενώ δεν επιτρέπεται η παραμονή στο χώρο για διάβασμα και χρήση υπολογιστών.

Παράλληλα θα υπάρχει περιορισμός εισόδου με καθορισμένο αριθμό ατόμων, ώστε να εξασφαλίζεται η απόσταση των 2 μέτρων. Ως μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας στο χώρο της Βιβλιοθήκης ορίζονται τα 10 άτομα, ενώ ως μέση διάρκεια παραμονής των χρηστών στη Βιβλιοθήκη ορίζονται τα 15 λεπτά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση:

α) Της υπηρεσίας δανεισμού για 15 ημέρες και θα επιστρέφουν τα βιβλία εντός του

ωραρίου λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

β) Θα εφαρμοστεί η μέθοδος δανεισμού με παραγγελία. Θα μπορεί δηλαδή ο

χρήστης να στείλει e-mail library@chania.gr με τα στοιχεία των βιβλίων, που βρήκε

στον κατάλογο OPEN ABEKTκαι είναι διαθέσιμα για δανεισμό.

Για τους ερευνητές, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους τομείς των εφημερίδων,

περιοδικών, αρχειακού υλικού, πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με το προσωπικό.

Οι Παιδικές - Εφηβικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Κήπου και Σούδας θα ανοίξουν για το κοινό την Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020.

Κρήτη

Στήριξη των δήμων για μελέτες έργων - Συνάντηση Κουράκη με Παπαδόγιαννη

Κουράκης - ΟΑΚ

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Άρη Παπαδογιάννη, επισκέφθηκε την Τρίτη 14/07/2020, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά Χανίων.

Στην διάρκεια της συνάντησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο θέματα Ανάπτυξης που αφορούν ολόκληρη την Κρήτη, άπτονται κυρίως των αρμοδιοτήτων του Α΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης, με  έμφαση στους «αδύναμους» - σε τεχνικό επίπεδο - δήμους, οι οποίοι όπως τονίστηκε, «θα πρέπει να υποστηριχθούν».

Ιδιαίτερος λόγος έγινε ακόμη και για τον διευρυμένο ρόλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της Π.Ε.Δ.Κρήτης, η οποία ούσα κι επίσημα μέτοχος του Ο.Α.Κ., συνεργάζεται πλέον στενά με την διοίκηση του οργανισμού, προς αυτή την κατεύθυνση, για πολύ σημαντικά αναπτυξιακής φύσεως ζητήματα, που αφορούν το νησί. 

Οι κύριοι Κουράκης και Παπαδογιάννης,  δεσμεύθηκαν για κοινή συνεδρίαση του Ο.Α.Κ. και της  Π.Ε.Δ.Κ. παρουσία όλων των δημάρχων της Κρήτης.  Τόνισαν δε με έμφαση, «την ανάγκη στενής συνεργασίας της Π.Ε.Δ.Κ. με τους Δήμους και τον Ο.Α.Κ., με κοινό στόχο  την υλοποίηση μιας σειράς έργων ανάπτυξης, υποδομών και διαχείρισης νερού, σε ολόκληρο το νησί».