Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Επαφές Βαγιωνάκη για τα προβλήματα του Νομού Χανίων

vagionaki2.jpg
 clock 15:10 | 03/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Σειρά επαφών και συναντήσεων πραγματοποίησε η βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη, τις προηγούμενες ημέρες, εκμεταλλευόμενη τα μικρά κενά στο νομοθετικό έργο της Βουλής.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια της να αναδείξει και να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων του νομού επισκέφτηκε τα Υπουργεία Εσωτερικών, Γεωργικής Ανάπτυξης, καθώς και τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ.
Αλιεία και βιολογική κτηνοτροφία συζητήθηκαν στο Υπουργ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Πρώτος σταθμός της κα Βαγιωνάκη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο έχει επισκεφτεί ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους μήνες. Αυτήν τη φορά, την ατζέντα των συναντήσεων της με τον διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου κ. Βάγια, απασχόλησαν τα προβλήματα της παράκτιας και μέσης αλιείας. 
Είχε προηγηθεί συνάντηση στα Χανιά και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Αλιείας στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αλλά και οι βουλευτές Χανίων, Β. Βαγιωνάκη και Α. Μπαλωμενάκης. 

vagionaki.jpg

vagionaki.jpg, by gpapadakis

Η κα Βαγιωνάκη αναφέρθηκε στις στρεβλώσεις αναφορικά με την φορολογία, στην ανάγκη για αύξηση των ποσοστώσεων των αλιευμάτων, στην επιδίωξη για δημιουργία ομάδας παραγωγών για τη μεταποίηση του τόνου κα.
Ο κ. Βάγιας, αφού αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της στήριξης του συγκεκριμένου κλάδου, ενημέρωσε τη βουλευτή πως σε περίπου ένα μήνα θα ξεκινήσει σχετικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ). Ο κ. Βάγιας εξέφρασε τη συνεκτίμηση του για την αξιοποίηση των δράσεων του ΕΠΑΛ, προς αυτήν την κατεύθυνση.
Τέλος, η κα Βαγιωνάκη προχώρησε σε παρέμβαση σχετικά με το ζήτημα των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων που υπάγονται στη βιολογική κτηνοτροφία και έλαβε διαβεβαιώσεις ότι έχουν ξεπεραστεί όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Επιπρόσθετα, ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι αποπληρωμές των κτηνοτρόφων.
Τετ α τετ με Καραμεσίνη
Η κα Βαγιωνάκη συνάντησε τη νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, θέλοντας να της επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή του ΟΑΕΔ Χανίων – Κ.Ε.Κ. – ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ταυρωνίτη. Συγκεκριμένα, μετέφερε το πρόβλημα της δωρεάν μετακίνησης των σπουδαστών εντός του νομού.
Η βουλευτής Χανίων πρότεινε στη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ να αναζητήσει λύσεις είτε μέσω της αγοράς οχήματος, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει στρατηγική επένδυση για τη σχολή, είτε μέσω νομοθετικής ρύθμισης αντίστοιχης με αυτήν των σχολών που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα πολλά κτιριακά προβλήματα, τα οποία υπάρχουν και τα οποία εντοπίστηκαν και κατά την επίσκεψή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγιωνάκη και Μπαλωμενάκη, στο κτίριο, σε πρόσφατη επαφή με τον Διευθυντή της Σχολής. 
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε σε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν και την καθημερινότητά δεκάδων οικογενειών που διαμένουν στις εργατικές κατοικίες στο Κόκκινο Μετόχι.
Η κα Καραμεσίνη, η οποία φάνηκε να γνωρίζει τα προβλήματα, δεσμεύτηκε για τη σταδιακή αντιμετώπιση τους, ενώ ζήτησε και τη συμβολή της κα Βαγιωνάκη προς αυτήν την κατεύθυνση, μέσω της κοινοβουλευτικής οδού. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες εβδομάδες, αφού ιδιαίτερα το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών χρήζει άμεσης επίλυσης.
Συνάντηση με Μπαλάφα – ΔΕΔΙΣΑ, ΔΕΥΑΧ και Δημ. Γηροκομείο στο προσκήνιο
Σειρά είχε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ Μπαλάφας, τον οποίο επισκέφτηκε η κα Βαγιωνάκη, για να του εκθέσει 3 εξίσου σοβαρά ζητήματα.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ενημέρωσε τον κ. Μπαλάφα για τις πλούσιες δραστηριότητες της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ), μετέφερε τις ανησυχίες των εργαζομένων σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και πρόσθετα εργασιακά θέματα που τους αφορούν. Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί σχετική συνάντηση με τους εργαζόμενους της επιχείρησης στα Χανιά, με τη συμμετοχή του έτερου βουλευτή Χανίων, κ. Μπαλωμενάκη.
Επίσης, η κα Βαγιωνάκη επεσήμανε στον Υπουργό την ανάγκη να υπάρξουν στοχευμένες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στην ΔΕΥΑΧ, σύμφωνα και με τις προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί στους βουλευτές του νομού, Πολάκη και Βαγιωνάκη, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Κοινοβουλευτικής περιόδου.
Για το ζήτημα του Δημοτικού Γηροκομείου, η βουλευτής ζήτησε να προσεχτεί, αλλά και να τύχει ανάλογης αντιμετώπισης, όσον αφορά το προσωπικό που εργάζεται εκεί, με τις ανάλογες δομές που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα των εκκρεμών οικονομικών υποχρεώσεων απέναντι στο Ίδρυμα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis