Κρήτη

Ενημέρωση για τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς σε αμπέλια, ελιές, κηπευτικά

αμπελια

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος  Μονής, η Τοπική Kοινότητα Μονής και η  Ε.Μ.  in Crete, οργανώνουν Παρουσίαση –Ενημέρωση, για τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς (ΕΜ) και τη χρήση τους σε ελαιόδεντρα , αμπέλια και κηπευτικά, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού.

Η ενημέρωση θα γίνει από τον  κ. Τσαγκατάκη  Γιώργο (γεωπόνος ΓΠΑ) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για την προστασία της  δημόσιας υγείας ,σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την παρουσία σας με τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας

Α)  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  p.s.monis@gmail.com

Β ) Τηλέφωνο           6972012757

Γ ) https://www.facebook.com/monimaleviziou 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜ™

ΕΜ είναι τα αρχικά γράμματα των λέξεων Ενεργοί Μικροοργανισμοί. Πρόκειται για μια σύνθετη καλλιέργεια από χρήσιμους φυσικούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τροφίμων. Αποτελούνται ως επί το πλείστον από μικροοργανισμούς των παρακάτω τριών ειδών: μαγιά, βακτήρια γαλακτικού οξέως και βακτήρια φωτοσύνθεσης.

Όταν αυτοί οι  Ενεργοί Μικροοργανισμοί έρθουν σε επαφή με οργανικό υλικό, αποβάλλουν ωφέλιμες ουσίες, όπως βιταμίνες, οργανικά οξέα ,ορυκτές χημικές ενώσεις  και αντιοξειδωτικά.

Η τεχνολογία ΕΜ™ αναπτύχθηκε αρχικά από τον δόκτορα Τέρουο Χίγκα (Teruo Higa),καθηγητή Πανεπιστημίου του Ριουκίου της Οκινάβας (Ιαπωνία), ως μια εναλλακτική λύση στη χρήση χημικών ουσιών στη γεωργία. Σήμερα οι ΕΜ™ παράγονται παγκοσμίως σε περισσότερες από 50 χώρες και δεν χρησιμοποιούνται μόνο στη γεωργία αλλά και για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας και την βελτίωση της υγείας.

Οι ΕΜ™ δεν είναι λίπασμα, απολυμαντικό ή αντιβιοτικό. Δεν είναι επίσης ιατρικό προϊόν ούτε γενετικά τροποποιημένο ούτε παθογόνο.

 

Κρήτη

Χανιά

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια Χανίων από Μενδώνη - Αρναουτάκη

φωτό αρχείου

“Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν σήμερα Κυριακή το βράδυ 05/07/2020,  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυναμική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο  αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων  θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τόνισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.Απο την πλευρά του  ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λιμάνια της Κρήτης.