Κρήτη

Εγκρίθηκε το πρώτο τμήμα της μελέτης για τη δημιουργία του εμπορικού λιμένα στην Παχειά Άμμο

παχια αμμος

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ.  του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» το πρώτο τμήμα της μελέτης που αφορά το έργο «Διερεύνηση Δημιουργίας Εμπορικού Λιμένα στην Παχειά Άμμο», συνολικού προϋπολογισμού 16.182,00€.

Η μελέτη περιγράφει τρεις εναλλακτικές προτάσεις αναφορικά με τη δημιουργία εμπορικού Λιμένα και μαρίνας στην Παχειά Άμμο, ενώ θα ακολουθήσει και η οικονομοτεχνική μελέτη, προκειμένου να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα των προτάσεων και να επιλεχθεί η πιο συμφέρουσα προοπτική, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας της Παχειάς Άμμου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Στόχος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση όλων των λιμενικών καταφυγίων του Δήμου Ιεράπετρας. Ειδικά, για το αλιευτικό καταφύγιο στην Παχειά Άμμο, μέσα από πολλαπλές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και θα πραγματοποιηθούν, επιδιώκουμε την ανάπτυξη και την ανάδειξή του. Προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε οριστικές λύσεις σε προβλήματα, όπως είναι η μεταφορά των θαλάσσιων απορριμμάτων μέσω των ρευμάτων και η συγκέντρωσή τους λεκάνη της Παχειάς Άμμου, που αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Έχει ήδη δρομολογηθεί, εκτός από την παρούσα, η εκπόνηση σειράς μελετών μέσα από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ακτομηχανική, σκοπιμότητας και βιωσιμότητας υποδομών κ.α.), έτσι ώστε μέσα από την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων να επιτύχουμε την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να καταστήσουμε το Λιμάνι της Παχειάς Άμμου κέντρο των θαλάσσιων μεταφορών με σημαντικό κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για την ευρύτερη περιοχή.

Με σταθερά βήματα και προγραμματισμό προχωράμε  σε έργα ουσίας (υδατοδρόμιο, ύφαλος- κυματοθραύστης, καταδυτικό πάρκο, μάστερ-πλαν) στοχεύοντας στη βελτίωση της ζωής και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους συμπολίτες μας."

ειδησεις σημερα 

Δήμος Μαλεβιζίου: Διαδικτυακό δρώμενο για το έθιμο του Λαζάρου (βίντεο)

Εκπαιδευτικοί Ηρακλείου: Τρόφιμα σε κοινωνικά παντοπωλεία για τη στήριξη οικογενειών

Ηράκλειο - ΚΚΕ: Πολιτική εκδήλωση ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Πικρός" καφές για τον ιδιοκτήτη καφενείου

καφενείο

Μπορείς να sms για τις μετακινήσεις μας να μην ισχύουν πλέον, μετά την άρση των απαγορεύσεων, ωστόσο η μη χρήση μάσκας, και η υπέρβαση ωραρίου μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα, αλλά και οι όποιες παρατυπίες στη λειτουργία των καταστημάτων, τιμωρούνται, και μάλιστα αυστηρά.

Ο ιδιοκτήτης καφενείου στο Ηράκλειο, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2.000 ευρώ, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το εσωτερικό του καταστήματος σέρβιρε τρεις καθήμενους πελάτες.

Το κατάστημα θα βάλει λουκέτο για δύο εβδομάδες, ενώ και οι πελάτες θα πληρώσουν από 300 ευρώ.

Για υπέρβαση ωραρίου μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις, από τις οποίες, 4 στο Ρέθυμνο και 1 στο Ηράκλειο.

Για μη χρήση μάσκας, βεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Κρήτη, 11 πρόστιμα, εκ των οποίων, 4 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο και 6 στο Ηράκλειο.

(φωτο αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Θλίψη για τον γνωστό καλλιτέχνη - Σπαρακτικά τα μηνύματα των φίλων του

Κρήτη: "Έσβησε" μόνη, μέσα στο σπίτι...

Κρήτη - κορωνοϊός: 75 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ