Στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, ετοιμάζονται να πάνε οι φορείς της Ιεράπετρας, που πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία στην 7η Υπε Κρήτης στον Εσταυρωμένο, ζητώντας την ενίσχυση του νοσοκομείου τους παρουσία, άγνωστο γιατί, κλούβας των ΜΑΤ και αστυνομικών εκτός και εντός του κτιρίου.

Αστυνομία - Δυνάμεις ΜΑΤ
«Τι δουλειά έχουν τα ΜΑΤ, τι μας πέρασαν; Εδώ δεν ήρθαμε με πέτρες και μολότωφ, ήρθαμε κλήρος και λαός ,να ζητήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης στο νοσοκομείο μας»είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του νοσοκομείου Ιεράπετρας Κ.Ανδρέας Μαμαντόπουλος.
«Δεν πήραμε κάποια χειροπιαστή υπόσχεση»
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην συνάντηση που είχαν με τον διοικητή Νεκτάριο Παπαβασιλείου, του μετέφεραν ότι αυτό που θέλουν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, είναι να πηγαίνουν στο νοσοκομείο τους και να βρίσκουν γιατρούς κι όχι να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Από την πλευρά του ο διοικητής τους είπε ότι για φέτος δεν προβλέπεται καμία νέα πρόσληψη, ωστόσο θα γίνουν προσπάθειες από το 2023.
Τους προειδοποίησε ωστόσο, ότι στις προσλήψεις, υπάρχει μαραθώνιος χρονοβόρας γραφειοκρατίας .
«Δεν πήραμε κάποια χειροπιαστή υπόσχεση,μόνο καλές προθέσεις, σχολίασε ο κ.Μαμαντόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα επιδιωχθεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην Αθήνα.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της Ιεράπετρας ήλθαν σήμερα στην ΔΥΠΕ Κρήτης με λεωφορείο και τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και στην σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης,ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κκ.Κύριλλος ,ο πρόεδρος και η γραμματέας του συλλόγου φίλων νοσοκομείου Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπουλος και Πόπη Δασκαλάκη,ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Δημήτρης Βλασσάκης κα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηράκλειο: Πού "σκοντάφτει" η δεύτερη επιχείρηση κατεδάφισης στον Καρτερό
ΚΥΣΕΑ: Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα και το μεταναστευτικό