Κρήτη

Δυναμώνει η φωνή του "Διαβάζω για τους άλλους" στο Ηράκλειο

διαβαζω για τους άλλους ηρακλειο.jpg

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου - 28 Νοεμβρίου 2015 - στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου η 3η συνάντηση εθελοντών του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού Δικτύου «Διαβάζω για τους Άλλους» υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, οι υπεύθυνοι των ομάδων, νέοι και παλαιότεροι εθελοντές του Δικτύου μοιράστηκαν σκέψεις, συναισθήματα και του λόγους για τους οποίους διαθέτουν ανιδιοτελώς τον χρόνο τους για να "Διαβάζουν για τους Άλλους".

Οι πολίτες του Ηρακλείου ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα του Δικτύου με διάθεση να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δικτύου “Διαβάζω για τους Άλλους” και να συμμετάσχουν στο έργο του που βασίζεται σε δύο πυλώνες: Πρώτον: να εμπλουτιστεί με σταθερή ροή η ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών με ακουστικά βιβλία. Δεύτερον: να αναπτυχθούν δράσεις ζωντανής ανάγνωσης σε χώρους γηροκομείων, ορφανοτροφείων και άλλων ιδρυμάτων φιλοξενίας παιδιών, σε άτομα με αναπηρία και δυσκολίες κίνησης ή όρασης, αλλά και σε αναλφάβητους κρατούμενους των Φυλακών Αλικαρνασσού.

Μοναδική μέριμνα του “Διαβάζω για τους άλλους”, να συνάψει συνεργασίες με ακόμα περισσότερους φορείς ώστε οι δράσεις του δικτύου να αποκτήσουν περιοδικότητα με μοναδικό σκοπό οι εθελοντές του να προσφέρουν το ίσο δικαίωμα στην ανάγνωση σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.

διαβαζω για τους άλλους ηρακλειο.jpg

διαβαζω για τους άλλους ηρακλειο.jpg, by lamprakis

Οι υπεύθυνοι των επιμέρους οργανωτικών ομάδων του Ηρακλείου αναφέρθηκαν στις μέχρι τώρα δράσεις του Δικτύου σε σχολεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα με αναπηρία, καθώς και σε όσα προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, όπως οι αναγνώσεις στις φυλακές, σε νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς και οι ηχογραφήσεις, σε ειδικά εξοπλισμένα στούντιο ηχογράφησης, για τον εμπλουτισμό της ακουστικής βιβλιοθήκης.

Με σύνθημα «Για να ακούνε με μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» το Δίκτυο προγραμματίζει νέες δράσεις και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο ν΄ αγκαλιάσει τη προσπάθεια, ώστε η φωνή του «Διαβάζω για τους άλλους» να φτάσει σε κάθε άνθρωπο που δεν έχει πρόσβαση ή αδυνατεί να διαβάσει μόνος του ένα βιβλίο.

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο “Διαβάζω για τους Άλλους” θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμο Ηρακλείου για την θερμή υποστήριξη, όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, όλους του καινούριους εθελοντές, αλλά και του ήδη εγγεγραμμένους που ήρθαν έτοιμοι να αναλάβουν δράση.

Τέλος, το “Διαβάζω για τους Άλλους” ευχαριστεί τους χορηγούς που συνέδραμαν με κάθε δυνατό τρόπο ώστε η 3η συνάντηση εθελοντών του «Διαβάζω για τους Άλλους» να στεφθεί με επιτυχία.

Το εθελοντικό μη κερδοσκοπικό δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» ανανεώνει το ραντεβού του με τους Ηρακλειώτες για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, ώστε να σας ενημερώσει, αλλά και να εμπνευστεί από όλους εσάς για τις επόμενες δράσεις του.

Για την άμεση ενημέρωση σας μπορείτε να κάνετε Like σελίδα του δικτύου στο Facebook: Διαβάζω για του Άλλους ή να επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο διαδίκτυο http://giatousallous.gr

Κρήτη

Κρήτη: Απομακρύνονται υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες

διαφημιστικές πινακίδες

Υπεγράφη σήμερα από τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Καθαίρεση και απομάκρυνση παράνομων πινακίδων υπαίθριας διαφήμισης στο οδικό δίκτυο της Κρήτης» με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την επίβλεψη της ορθής υλοποίησης του έργου έχει αναλάβει η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η εργολαβία αφορά στην καθαίρεση και μεταφορά πινακίδων υπαίθριας διαφήμισης οι οποίες έχουν τοποθετηθεί παράνομα, κυρίως πλησίον οδών ταχείας κυκλοφορίας αλλά και επαρχιακών δρόμων, καθώς και άλλων οδών για τις οποίες έχει πρωτογενή αρμοδιότητα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλεπόμενα επίπεδα ασφάλειας και να ενισχυθεί η ασφάλεια στην οδήγηση κατά τη χρήση των οδικών αρτηριών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 103.519,29 € και η διάρκεια της σύμβασης στους 18 μήνες, με ανάδοχο την εταιρεία Κ. Χατζάκης & Σία Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: 55χρονος απαγχονίστηκε σε δέντρο - Τον βρήκε περαστικός

Ηράκλειο: Ο επίδοξος ληστής ήταν πελάτης του οδοντιάτρου - Πάλη έξω από το ιατρείο!

Λονδίνο: Οταν τραγουδούσαν στον Φίλιππο "Να το πάρεις το κορίτσι" για την Ελισάβτετ