Τρίτη 12 ΝΟΕ 2019 03:21
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  21°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Δράσεις παράταξης "Η Κρήτη μπροστά" στην Οικονομική Επιτροπή

Δράσεις παράταξης "Η Κρήτη μπροστά" στην Οικονομική Επιτροπή

Κρήτη Μπροστά

Η παράταξή «Η Κρήτη Μπροστά» στην 4η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της τρέχουσας θητείας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, συμμετείχε εκ νέου ουσιαστικά και ενεργά. Πιο συγκεκριμένα :

 α. Επισημάναμε σε συνέχεια των αιτημάτων παράτασης τεχνικών έργων που φτάνουν στην οικονομική επιτροπή, την ανάγκη να αναδειχτεί και να αντιμετωπιστεί η κωλυσιεργία για τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις που εμφανίζεται να οφείλονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης εξαιτίας των οποίων καθυστερούν να ολοκληρωθούν τα έργα εις βάρος των πολιτών και της ανάπτυξης του τόπου.

β. Διατυπώσαμε τον προβληματισμό μας ώστε να προστατεύονται με την κατασκευή  τεχνικών έργων μόνιμου χαρακτήρα τα ρέματα στα οποία γίνονται εργασίες καθαρισμών, που κυριαρχούν αυτή την περίοδο λόγω του επικείμενου χειμώνα και των καταστροφών που έχουν προηγηθεί, και είχαμε την διαβεβαίωση ότι μελετώνται και θα υλοποιηθούν.

γ. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία μετά τις επαναλαμβανόμενες αιτήσεις για την χρηματοδότηση εκδηλώσεων από φορείς και συλλόγους, παρά την διαβεβαίωση ότι γίνεται ενημέρωση από την περιφέρεια και τις αντιπεριφέρειες, καταγραφής του ενδιαφέροντος αξιολόγησης και κατάταξής τους και παράλληλα να τυποποιηθεί η διαδικασία, μετά από πρόσκληση για την υποβολή της αίτησης ήδη από τον φετινό Νοέμβριο σε ένα ετήσιο πρόγραμμα που θα είναι δυναμικό δίνοντας την δυνατότητα ένταξης και κατά την διάρκεια του έτους με τις ίδιες προϋποθέσεις και κριτήρια.

δ. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία επίσης σχετικά με την προτεραιοποίηση των τεχνικών έργων αποκατάστασης του επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας και των Αντιπεριφερειών, που ενημερωθήκαμε ότι γίνεται στη με κριτήριο την βαρύτητα των φθορών και ζημιών, να συστηματοποιηθεί με την συγκέντρωση μετά από ενημέρωση και πρόσκληση των αιτημάτων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, που τα γνωρίζουν και μπορούν να τα υποδείξουν, ώστε να ωριμάσουν και να ενταχθούν για συντήρηση.

ε. Θα πρωτοστατήσουμε τέλος στο θέμα του κλαδέματος των δέντρων στον ΒΟΑΚ αρμοδιότητας της περιφέρειας Κρήτης, μετά τις επαναλαμβανόμενες συζητήσεις στην οικονομική επιτροπή σχετικών θεμάτων, ώστε να προχωρήσει η προκήρυξη ενός ολοκληρωμένου έργου για όλο τον δρόμο από την Σητεία έως την Κίσσαμο, να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν έγκαιρα για να σταματήσουν τα κλαδιά και τα δέντρα να απειλούν την Οδική Ασφάλεια στον ΒΟΑΚ την θερινή περίοδο των μεγάλων κυκλοφοριακών φόρτων που επιδεινώνουν την κατάσταση.  

Εκ μέρους της Παράταξης Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ στην Οικονομική Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου  συμμετέχουν οι Κοπάσης Ελευθέριος και Παπαβασιλείου Νεκτάριος και οι αναπληρωματικοί Ματαλλιωτάκης Γιώργος και Χρονάκης Νικόλαος.  

Διαβάστε επίσης. . .

ους τελευταίους μήνες έχει κάνει την επανεμφάνισή του το λεγόμενο “παιχνίδι πνιγμού”...
Μια εθιμοτυπική συνάντηση που εξελίχθηκε σε συνάντηση εργασίας με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στον τομέα...
Ευχές με την Ιεραρχία, τον Κλήρο, θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες αντάλλαξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος...