Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Διθυραμβικό αφιέρωμα στην Κρητική κουζίνα από γερμανικό περιοδικό

Διθυραμβικό αφιέρωμα στην Κρητική κουζίνα από γερμανικό περιοδικό
 clock 10:20 | 25/02/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε ένα μοναδικό δεκασέλιδο αφιέρωμα το κορυφαίο γερμανικό περιοδικό γαστρονομίας «Essen & Trinken» ανακαλύπτει τον πλούτο της Κρητικής κουζίνας, ο οποίος, όπως σημειώνει «δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε με χρυσό».

Λάδι από τις καλύτερες κορωνέϊκες ελιές, κρασιά που προέρχονται από ηλιόλουστα αμπέλια, μυρωδάτα μπαχαρικά, βότανα και άγρια λαχανικά, σαν να τα έχει φυτέψει ο ίδιος ο Θεός, είναι μερικές από τις εικόνες που μεταφέρει ο δημοσιογράφος μέσα από το εκτενές άρθρο του, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής αποστολής, ο απεσταλμένος δημοσιογράφος Kay-Henner Menge συμμετείχε στη συγκομιδή της ελιάς σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Κρήτης, στην  Κριτσά.

Έζησε το αυθεντικό κρητικό καζάνεμα, τη μοναδική διαδικασία παραγωγής της περίφημης κρητικής ρακής, στη Σφάκα, δοκίμασε κρασιά από τοπικές ποικιλίες του κρητικού αμπελώνα, του πλέον ιστορικού και διαχρονικού σε ολόκληρη την  Ευρώπη, και πέρασε μία μέρα σε ένα αγρόκτημα βιολογικής γεωργίας στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές αγροτικές εργασίες της Κρήτης.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis