Κρήτη

Διανομή τροφίμων από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας

διανομή τροφίμων

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ενημερώνει τους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ / FEAD) ότι θα προβεί στη διανομή ειδών παντοπωλείου καθώς και προϊόντων 3ης  διανομής σε δικαιούχους παράτασης λόγω της πανδημίας.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30, την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και την Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 και ώρα 08:00 – 14:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο ή μέλος της οικογένειας του, τα προϊόντα θα μπορεί να παραλάβει τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου και το ΑΜΚΑ.

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των κατοίκων του, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας θα εφαρμόσει μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού SARS–CoV-2 και η διανομή θα εναρμονιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα τηλέφωνα: 2891022922 και 2891023913.

Κρήτη

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης

κορωνοιος κρουσματα

Συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού στην Κρήτη, αφού τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμα 9 νέα κρούσματα, 8 στο Ηράκλειο και ένα στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Στην κλινική Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 56χρονος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί ως το πρώτο κρούσμα νοσούντος από κορωνοϊό στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, νοσηλεύεται ένας 76χρονος άνδρας, θετικός στον κορωνοϊό, ο οποίος όμως δεν είναι διασωληνωμένος.

Ακόμα ένας 53χρονος Γερμανός, εισήχθη την Τρίτη (20/10) στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ έξι τουρίστες θετικοί στον κορωνοϊό, βρίσκονται σε καραντίνα στο ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Πολωνών, 24 ετών, οι οποίοι έπειτα από τεστ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και μπήκαν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο ξενοδοχείο, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Μετά τους δύο Πολωνούς, τα μεσάνυχτα, έφτασε στο ξενοδοχείο καραντίνας Αγίου Νικολάου και μια τετραμελής οικογένεια Γάλλων, με δύο παιδιά 13 και 17 ετών. Και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας οι οποίοι αν και θετικοί στον κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί, θα μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 15 ημερών.

Πληροφορίες θέλουν να έχει επιβεβαιωθεί και ένα ακόμα κρούσμα που αφορά στο Τμήμα Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα στο εργαστήριο Χημείας.

Τέλος, εχθές Τρίτη σημειώθηκαν συνολικά 8 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, 2 στο Ρέθυμνο και 6 στα Χανιά και επιβλήθηκαν πρόστιμα

Όλες οι παραβάσεις αυτές αφορούν εργαζόμενους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.